2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közép-európai First® Lego® League döntő Miskolcon – a jövő innovátorainak bajnoksága

Közép-európai First® Lego® League döntő Miskolcon – a jövő innovátorainak bajnoksága

Két évvel ezelőtt Miskolc is belépett azon városok klubjába, ahol a First® Lego® League rendezvénysorozaton belül iskoláscsoportok mérhetik össze tudásukat. Idén eljutott a város odáig, hogy a világ legnagyobb ifjúsági robotépítő- és programozó versenyének közép-európai döntőjének adnak otthont.
A város gazdasági életének szereplői kiemelten fontosnak tartják, hogy napjaink tehetségei, a jövő fejlesztői már iskolás éveik alatt megismerjék azokat az innovatív módszereket, amelyet később az iparban és az élet egyéb területén hatékonyan tudnak használni.

2017-ben a BPI Group Hungary Kft. közreműködésével és támogatásával Miskolc már helyt adott a First® Lego® League regionális versenyének. A BPI Group Hungary Kft. az idei évadban is elkötelezte magát a verseny regionális fordulójának megszervezése mellett, melyet január 12-én 10 miskolci és megyei iskoláscsapat részvételével a miskolci Ferenczi Sándor Szakgimnázium előcsarnokában rendeztek meg. A korábbi szervezésre kapott rendkívül pozitív visszajelzések, valamint a helyi iskolák nagy érdeklődése és remek szereplése alapján Miskolc városa kezdeményezte, hogy a First® Lego® League közép-európai 1. számú elődöntőjét is a városban rendezzék meg. Így február 9-én, a Miskolci Egyetem aulájában a magyarországi regionális fordulók győztesei mérik össze tudásukat a lengyelországi régiós győztesekkel.
Nemzetközi és hazai szinten is nagy az érdeklődés a First® Lego® League közép-európai 1 számú elődöntője iránt: 9 magyar, 5 lengyel és 1 bolgár csapatban összesen 170, 9 és 16 év közötti fiatal versenyez majd egymással, a szervezők további 200-300 fő érdeklődőt is várnak az eseményre, amely 9:00 és 17:30 között ingyenesen látogatható.

A First® Lego® League robotverseny miskolci fordulójának szervezését a BPI Group Hungary Kft. kezdeményezte. A nemzetközi hátterű, 1999 óta Miskolcon működő járműipari alkatrészgyártó cég azért vállalta az esemény támogatását és lebonyolítását, hogy Miskolc és a régió diákjai részesei lehessenek ennek az inspiráló kezdeményezésnek és bepillanthassanak a műszaki tudományok fantasztikus világába.
A regionális döntő és a közép-európai 1. számú elődöntő szervezésében a BPI Group Hungary Kft. szorosan együttműködik Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Miskolci Egyetemmel. Rajtuk kívül hazai és nemzetközi vállalatok egész sora áll az esemény mögött, amely a verseny gazdasági és munkaerőpiaci folyamatokban betöltött szerepét is jól mutatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum