2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közel 80 millió Ft-os támogatásban részesül a boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola

Közel 80 millió Ft-os támogatásban részesül a boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola

Az „Új utakon egy jobb holnapért” című pályázat tavaly ősszel került benyújtásra és idén tavasszal részesült támogatásban, ennek köszönhetően mostanra elindult az eltervezett programok megvalósítása. A boldvai általános iskola projektjéhez az iskola fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Edelényi Tankerülete, pontosan 76 500 000 Ft támogatást kapott a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

A pályázat általános célja a megújuló, magasabb szakmai színvonalon működő köznevelési rendszer támogatása, az oktatás minőségének, hatékonyságának javítása, valamint az egész napos iskolai nevelés és foglalkoztatás elterjesztése. Ennek érdekében a projekt során sok érdekes és hasznos program kerül megrendezésre, előtérbe helyezve az idegennyelvtudás, digitális írástudás, vállalkozói-, életpálya-építési, életviteli, és egészségfejlesztési készségek fejlesztését, valamint a környezettudatosságot, és az aktív állampolgárságot elősegítő foglalkozásokat. A boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola diákjai számára a támogatást felhasználva sporttáborokat, kirándulásokat, nyelvi táborokat, témaheteket és vetélkedőket, informatikai szakköröket, baleset-megelőzési, és egészségfejlesztési foglalkozásokat, mindennapos testnevelést elősegítő mozgásprogramokat, egészségnapokat, valamint konfliktus- és iskolai agressziókezelést segítő programokat szerveznek. Az intézmény pedagógusainak egy része a pedagógiai kultúra fejlesztését elősegítő továbbképzéseken, néhányan pedig életvitel, drámapedagógia, tánc, mozgás, zene, hagyományőrzés, kézművesség, vizuális kultúra, gyermek és ifjúságvédelem témájú képzésen vehet részt. Lehetőség nyílik az intézmény részére új eszközök beszerzésére is, melynek keretében kerékpárok, szánkók, sportszerek, ping-pong asztalok, nyelvkönyvek, ismeretterjesztő könyvek, projektorok, számítógépek vásárlására kerül sor.

A projekt hatására megújulhat az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai módszertana, magasabb színvonalon valósulhat meg az oktatás, és a diákok egészség- és környezettudatos szemléletének kialakításában is nagy előrelépés történhet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…