2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF

Köszönet a kistelepülési olvasóknak

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 53 olyan település van, amelyre könyvtárbuszok közlekednek, de koronavírus-járványhoz kapcsolódóan elrendelt veszélyhelyzet miatt november 11-től ez a szolgáltatás szünetel. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azonban 2020 adventjén is gondolt az itt élő olvasóira.

Az intézmény munkatársai 2 nap alatt 9 települést kerestek fel, hogy karácsony közeledtével megajándékozzák beiratkozott olvasóit. Abod, Égerszög, Komjáti, Szögliget, Teresztenye, Abaújszolnok, Alsógagy, Fáj és Ziliz voltak a helyszínek. Az iskolába vagy az önkormányzathoz vitték a csomagot, de akadt olyan község is, ahol egy 4 gyermekes családnak személyesen adták át az apró meglepetést. Édességek, játékok – többek között kártyák, kisautók – és nem utolsósorban kifestőkönyvek szerepeltek az ajándékok között. Az olvasók örömmel fogadták a könyvtár figyelmességét, és már most várják, hogy a könyvtárbuszok újból felkereshessék a településeket, és ismét kölcsönözhessenek, használhassák a számítógépeket, valamint internetezhessenek.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hová rakhatod a kisbútorokat?
Egy lakás berendezését együttesen alkotják kisebb vagy nagyobb bútorok, kiegészítők, textíliák stb. A nagy bútorok szerepe általában elég egyértelmű: …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum