2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Könyvtári szolgáltatások Miskolcon

A járványügyi helyzet miatt – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – az elkövetkező időszakban Miskolc város könyvtári szolgáltatásai is átalakulnak.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 16-tól a további intézkedésig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait, illetve a megye kistelepüléseinek könyvtári ellátását szolgáló könyvtárbuszok sem közlekednek.

Az olvasók érdekében a könyvtár az alábbi intézkedéseket hozta:
•    A kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét egységesen április 15-re meghosszabbítja.
•    A visszahozni kívánt könyveket sem a központi épület, sem a fiókkönyvtárak nem tudják átvenni.
•    A zárvatartás idején késedelmi díj nem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább. A bezárás előtti tartozás kifizetésére jelenleg nincs mód.
•    Dokumentumok előjegyzésére nincs lehetőség, sem telefonon, sem e-mailben, az online előjegyzés sem működik. A már teljesült előjegyzések csak a könyvtárak nyitásakor vehetők majd át.
•    Új beiratkozásra és a zárvatartás ideje alatt lejárt beiratkozás meghosszabbítására nincs lehetőség. Az olvasójegy érvényességétől függetlenül a kint lévő könyvek lejárati határideje egységesen április 15.
•    Kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen érdeklődhetnek. Telefonon és a honlapon található online chat fórumon 8–16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel most nem csak a regisztrált olvasók, hanem bárki, korlátozás nélkül hozzáférhet a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.
A fenti adatbázisokhoz ingyenes hozzáférést kérhetnek, így otthonról is használhatják ezt a szolgáltatást. A kódokat e-mailben igényelhetik a simonm@rfmlib.hu e-mail-címen.

Friss információkat a könyvtárak Facebook-oldalain és a honlapon (www.rfmlib.hu) kaphatnak az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum