2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Könyvtári szolgáltatások Miskolcon

A járványügyi helyzet miatt – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – az elkövetkező időszakban Miskolc város könyvtári szolgáltatásai is átalakulnak.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 16-tól a további intézkedésig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait, illetve a megye kistelepüléseinek könyvtári ellátását szolgáló könyvtárbuszok sem közlekednek.

Az olvasók érdekében a könyvtár az alábbi intézkedéseket hozta:
•    A kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét egységesen április 15-re meghosszabbítja.
•    A visszahozni kívánt könyveket sem a központi épület, sem a fiókkönyvtárak nem tudják átvenni.
•    A zárvatartás idején késedelmi díj nem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább. A bezárás előtti tartozás kifizetésére jelenleg nincs mód.
•    Dokumentumok előjegyzésére nincs lehetőség, sem telefonon, sem e-mailben, az online előjegyzés sem működik. A már teljesült előjegyzések csak a könyvtárak nyitásakor vehetők majd át.
•    Új beiratkozásra és a zárvatartás ideje alatt lejárt beiratkozás meghosszabbítására nincs lehetőség. Az olvasójegy érvényességétől függetlenül a kint lévő könyvek lejárati határideje egységesen április 15.
•    Kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen érdeklődhetnek. Telefonon és a honlapon található online chat fórumon 8–16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel most nem csak a regisztrált olvasók, hanem bárki, korlátozás nélkül hozzáférhet a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.
A fenti adatbázisokhoz ingyenes hozzáférést kérhetnek, így otthonról is használhatják ezt a szolgáltatást. A kódokat e-mailben igényelhetik a simonm@rfmlib.hu e-mail-címen.

Friss információkat a könyvtárak Facebook-oldalain és a honlapon (www.rfmlib.hu) kaphatnak az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek