2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Könyvtári nyár

Könyvtári nyár

Könyvtári nyárNyáron megváltozott nyitva tartással várja olvasóit a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár: hétfőn és csütörtökön déli 12-től este 6 óráig, kedden, szerdán és pénteken pedig reggel 8-tól délután 4-ig látogatható a népkerti bibliotéka (szombaton zárva). /A folyóirat-olvasót nem csak a könyvtári tagok látogathatják Fotó: Petrigán György/

Mivel augusztus 9-től 22-ig zárva lesz az intézmény, érdemes előre gondoskodni az elegendő olvasnivalóról, különösen azoknak    kell figyelniük erre az időpontra, akiknek a munkájához vagy a tanulmányaihoz szüksége lehet valamilyen kiadványra.

A képzőművészet iránt érdeklődők számára a nyár meglepetése a megyei könyvtárban Szabó Petra Első próba című tárlata. Az augusztus 6-ig látogatható I. emeleti kiállítást Borgó – György Csaba –  Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg július 13-án, kedden este 6 órakor.

A könyvtár földszintjén Herman Ottó-emlékkiállítást rendeztek a könyvtár munkatársai az utolsó polihisztorként tisztelt természettudós, néprajzkutató, régész születésének 175. évfordulója alkalmából. Helyet kaptak itt Herman Ottó kötetei mellett a róla szóló tanulmányok, az életútjának jelentősebb állomásait megörökítő fényképek. Ami viszont hiányzik: a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár helyismereti részlegének egyik féltett kincse – ezért a mostani kiállításon sem látható –  Herman Ottó eredeti gyászjelentése 1914-ből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek