2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kis kriminálpszichológia kezdőknek

Ez a könyv mindazok számára kitűnő olvasmány, akik érdeklődnek a profilalkotás, pszichológia és kriminológia iránt. Müller választ ad számos olyan kérdésre, amely a bűnügyi sorozatok kapcsán merül fel sokakban.

A részletes bűnügyi leírások helyett, a könyv inkább a szerző életútjára fókuszál, valamint reflektál különböző bűncselekményekkel kapcsolatban, és mindez néhány elítélttel készült interjúval van felpezsdítve. Müller könyve egy pszichológia és magtartáselemzés; az elkövetők lelki hátterével foglalkozik a bűncselekmények analizálása helyett, ami nem baj – kérdés, hogy mit vár az olvasó e könyvtől.

A könyv stílusából érződik, hogy egy egyetemi előadó írása. Az író elgondolkodtató elmélkedéseket oszt meg a sokszor ‘normális’ embernek tűnő sorozatgyilkosok intelligens és megdöbbentő önálcázásáról. Müller olvasói betekintést nyerhetnek a profilalkotók izgalmas és rejtélyekkel teli munkájába, valamint a kriminálpszichológiába. A Bestiális emberek mentes a gyilkosságok véres részleteitől, úgyhogy aki ezért venné kezébe a könyvet, csalódni fog.

A szerző munkája során számos hírhedt elkövetővel készített interjút, beleértve a ‘savas gyilkost’, és kísérletet tesz azok pszichéjének megfejtésére, leleplezve a gyilkosok gondolkodását. Könyvében tanúbizonyságot tesz a hosszú évek során szerzett szakértelméről, és befejezésekor újabb kérdéseket vet majd fel az olvasókban, akik garantáltan új szemszögből fogják látni a gyilkosságok pszichológiai hátterét, és számos információkkal lesznek gazdagabbak a profilozás kulissza titkait illetően.

A könyv nyomon követi a szerző pályafutásának főbb állomásait, ahol Müller elmeséli miért kezdte el érdekelni a kriminálpszichológia, és hogyan vált elismert profilozóvá. A Bestiális emberek – Sorozatgyilkosokkal négyszemközt hamar bestsellerré vált, és már többszöri kiadást megélt, és szinte kötelező olvasmány a pszichológus növendékek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek