2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Kikeleti koncert

Kikeleti koncert

Kikeleti koncertTavaszi koncertet rendez április 27-én, szombaton este a Miskolci Operafesztivál a Reményi Ede Kamarazenekar és a Zürchi Fiúkórus (Zürcher Sängerknaben) közreműködésével Miskolcon, a belvárosi evangélikus templomban.

A hangverseny programjában Schütz, Vivaldi és Mozart egyházi művei szerepelnek a miskolci zenekar, illetve az Alphos von Aarburg vezette svájci kórus tolmácsolásában.

A hangversenyre belépőjegyek 1000 forintos áron április 1-jétől vásárolhatók.

 

A műsor:

Heinrich Schütz: Psalm 100 Jauchzet dem Herren (a capella)

A. Vivaldi: Magnificat RV 610

W. A. Mozart: Veni Sancte Spiritus KV 47

W. A. Mozart: Alleluja az Exultate Jubilate-ból KV 165

W. A. Mozart: Koronázási Mise (C-dur) KV 317

 

A fellépők:

Reményi Ede Kamarazenekar

A zenekar a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola vonósaiból 1981-ben alakult. Saját rendezésű koncertjeikkel fontos résztvevői az észak-magyarországi zenei életnek. Az együttes neve ismerősen cseng Európában és a Távol- Keleten egyaránt.

A Reményi Ede Kamarazenekar széles repertoárjában nem csak kamarazenei művek, hanem szimfóniák, oratóriumok, operák is szerepelnek a reneszánsztól napjainkig. Az együttes nyitott az igényes könnyűzene iránt is: 2007-ben – fúvós és ütős művészekkel kiegészülve – a Therion, majd 2008-ban az Epica rockegyüttesekkel léptek fel a Miskolci Operafesztivál Opera-rock Show-jában. A kibővített Reményi Ede Kamarazenekar lesz a 2010-es miskolci Opera-rock Show-n Tarja Turunen kísérője is.

Zürichi Fiúkórus (Zürcher Sängerknaben)

A kórust Alphos von Aarburg 1960-ban alapította. A száznál is több tagot számláló együttes tagjait főként Zürichből, a város közvetlen környezetéből, illetve a szomszédos kantonokból toborozza. A kórus profizmusát, zenei színvonalát – bentlakásos kollégium híján – fiatal tagjai lelkesedésének, zenei képzettségének, illetve művészeti vezetőjük, Aarburg munkájának köszönheti.

A Zürcher Sängerknabent az utóbbi tíz évben Európa egyik legjobb fiúkórusaként tartják számon. A kontinens szinte minden országában, így Magyarországon is felléptek már. Kiváló karmesterekkel dolgoztak együtt, köztük Herbert von Karajannal, Ferdinand Leitnerrel, Nikolaus Harnoncourttal, John Elliott Gardinerrel.

A fiúk rendszeres közreműködői a Zürichi Operaház előadásainak, de szerződtették már őket többek között a lyoni, a salzburgi, a sanghaji operaházak, illetve a londoni Royal Festival Hall előadásaira is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…