2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kihívások előtt az Operafesztivál

A Koronavírusjárvány miatti vészhelyzet nagyon komoly kihívások elé állította Miskolc városát és a Bartók Plusz Operafesztivált szervező csapatot – pénzügyi és jogi értelemben egyaránt.

 Hosszú hetek megoldás- és kiútkeresését követően arra kellett jutnunk, hogy a bizonytalan helyzetben 2020-ban Miskolcnak nincs lehetősége megrendezni a 20. Operafesztivált és a jubileumi fesztivál legkiemelkedőbb eseményének szánt José Carreras koncertet. A menedzsmenttel a koncert esetleges későbbi időpontban való megtartására tárgyalások folynak.

 

A világhírű tenor előadására nagyon sok jegy kelt el elővételben, a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. pedig a jogszabályoknak megfelelően rendezi ezen belépők sorsát.  Miskolc városa és az Operafesztivál Kft. úgy döntött, hogy túl azon, hogy az on-line jegyforgalmazón, és a miskolci jegyirodán keresztül biztosítja a jegyek szabályszerű visszaváltását, a miskolci kulturális élet szereplőit támogató lehetőséget is ajánl a kultúraszerető és Miskolc városát támogatni akaró barátai és vendégei számára.

 

Azok a jegyvásárlók, akik nem váltják vissza a José Carreras koncertre szóló belépőjüket, a jegyeik értékének megfelelően egy „Szeretem Miskolcot”  kuponfüzetet kapnak, amelyet Miskolc városa, vagy a város kulturális, turisztikai cégei által szervezett rendezvényekre, eseményekre, látogatásokra válthatnak be.

 

Ilyenek lesznek a Miskolci Nemzeti Színház előadásai, a Miskolci Kulturális Központ koncertjei, rendezvényei, különösen a Művészetek Háza és a Lovagi Tornák Tere saját szervezésű koncertjei és eseményei, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjei, a Diósgyőri Vár, a Herman Ottó Múzeum vagy a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatása. A város igyekszik ezt a listát tovább bővíteni.

 

Azt szeretnénk, ha a vendégeink és a miskolciak így is kifejezhetnék elkötelezettségüket a város kulturális élete iránt és azzal támogatnák a város igen nehéz helyzetbe került rendezvény-, és kultúraszervező munkáját, hogy a José Carreras jegyek árát ezen a kuponfüzeten keresztül biztosan Miskolcon, a miskolci kulturális életben költik majd el.

 

Hiszünk abban, hogy ez az összefogás is segít majd abban, hogy mihamarabb visszatérjen az élet Miskolcra, a miskolci kultúrába és hiszünk abban, hogy mihamarabb újra találkozunk.

 

Kérjük azokat, akik megtehetik, a jegyvisszatérítés helyett válasszák a támogató kuponfüzetet, amellyel a legtöbbet segítenek Miskolcnak, de természetesen a visszaváltásban is készségesen segítünk közvetlenül és partnereinken keresztül is.

 

Kuponfüzetet 2020. július 15-ig lehet igényelni az operami@operafesztival.hu email címen. Amennyiben nem élnek a kuponfüzet lehetőségével, úgy az online és a Miskolci Nemzeti Színház Jegypénztárában vásárolt jegyek visszaváltására az alábbi https://www.jegy.hu/altalanosjegyvisszavaltas felületen regisztrálhatnak 2020. június 2- június 30 között.

 

A kuponfüzetről és a jegyvisszaváltásról bővebb információkat az operafesztival.hu weboldalán találnak az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…