2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kihasználjuk a lehetőségeinket

A „Kihasználjuk a lehetőségeinket”, Közművelődési Programok Borsodbótán című projekt a napokban zárul. A projektben résztvevő 273 fő örömmel vett részt a projekt rendezvényein és mindannyian kifejezték szándékukat a folytatására. A program összes költsége megközelíti az 5 millió forintot.

A Borsodbótai Önkéntes Tűzoltó-, Településszépítő-, Környezetvédő – és Foglalkoztatást Elősegítő Egyesület az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programban benyújtott „Kihasználjuk a lehetőségeinket” Közművelődési Programok Borsodbótán című projektje hamarosan véget ér. Ennek keretében 28 alkalommal került sor hon- és népismereti szakkör, 14 alkalommal könyvtár használat, és 28 alkalommal e-álláskereső klub megtartására helyi és a kistérségben élő, elsősorban fiatalkorú személyek részére.
A programokon belül a résztvevők a településen és a kistérséghez kötődő népismereti szokásokkal ismerkedhettek meg, elsajátíthatták a könyvtári és az e-álláskeresési technikákat. Része volt a programoknak az általános iskolások részére szervezett helytörténeti vetélkedő, a 18 fő részére szervezett 6 napos nyelvi tábor, valamint a 2 alkalommal megszervezett, a szakkörök témájához kapcsolódó kirándulás. Eljutottak Lillafüredre és Szilvásváradra, valamint Budapestre a Mezőgazdasági Múzeumba, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…