2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kiállítás összefoglaló

Az eM 23 című kiállítás a Gábor Áron „Művészeti Iskola „Szakközépiskola 23 egykori diákjának munkáit mutatja be. Az iskolán belül működő Művészeti Tagozat megalakulása óta számos tehetséges diákot indított útjára. Az elmúlt tizennyolc évben több mint nyolcvan diákjuk fejezte be tanulmányait az ország művészeti egyetemein és szerzett diplomát. Regionális szinten a művészeti egyetemekre bekerült tanulók többsége kapcsolatban áll az iskolával. Az iskola képzési palettájából adódóan a diákok nagyrészt az iparművészeti szakokra nyertek felvételt. Az egyetem elvégzése után szakmájuk sikeres képviselői lettek, munkájuk azonban miskolci lehetőségek hiányában Budapest vonzáskörzetébe irányította őket.
Az iskola célja egyrészt, hogy megismertessék Miskolccal elsősorban az iparművészetben rejlő lehetőségeket, másrészt bemutatkozási lehetőséget biztosítson a miskolci származású ifjú művészek számára.
A Tagozat tanárai folyamatosan figyelemmel kísérik diákjaik tevékenységét, miután elhagyták az iskola falait. Kiállításukkal szeretnék elérni, hogy a művészeti körökben országosan ismert, miskolci viszonylatban viszont helyileg is elszigetelt iskola bemutathassa eddig elért eredményeit egykori diákjai munkáin keresztül, megfelelő színvonalon.

Az eM-23 című kiállítás a Gábor Áron „Művészeti Iskola „Szakközépiskola 23 egykori diákjának munkáit mutatja be. Az iskolán belül működő Művészeti Tagozat megalakulása óta számos tehetséges diákot indított útjára. Az elmúlt tizennyolc évben több mint nyolcvan diákjuk szerzett diplomát az ország művészeti egyetemein. Az iskola képzési palettájából adódóan a diákok nagyrészt iparművészeti szakokon végeztek és szakmájuk sikeres képviselői lettek. Munkájuk azonban a miskolci lehetőségek hiányában Budapestre vonzotta őket.
Az iskola célja egyrészt, hogy megismertessék Miskolccal elsősorban az iparművészetben rejlő lehetőségeket, másrészt alkalmat teremtsen a bemutatkozásra a miskolci származású ifjú művészek számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek