2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kiállítás a Megyeházán

Máger Ágnes festőművésznek nyílt  kiállítása a Megyeháza Galériájában 2011. december 15-én.
Máger Ágnes a kiállítást a nemrégiben elhunyt Árvai Gabriella népzenész emlékének ajánlotta, akinek emléke előtt a kiállítás résztvevői egy perces néma felállással tisztelegtek.


A kiállítást Dr. Mengyi Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta: Minden tárlatnak üzenete van. Az egyéni kiállítások esetében a kiállító művész, életének periódusait tárja a közönség elé, áttekintést nyújt alkotói életpályájáról. Ilyen esetben a mindenkor alkotó művészi üzeneteket érzékeli a művészeteket szerető közönség.

Kiemelte továbbá, hogy  a művésznő festészetéből a színeiből kiderül, hogy hívő ember, hiszen hit nélkül nem lehet elképzelni az életet.  Kell egy belső tartás, egy belső kút, amiből tudunk táplálkozni és ha az embernek nincs hite, akkor ez a kút kiürül.

Dr. Mengyi Roland beszédének végén a tárlat megtekintésére az alábbi szavakkal invitálta a közönséget:  Biztos vagyok benne, hogy az alkotások előtt szemlélődve bekövetkezik az a csoda, amely csak az ember adománya:
A művész  lelkének sugárzása utat talál az Önök lelkéhez, hiszen ez az összekapcsolódás a művészek és a művészet alapvető célja.

A megnyitón a közelegő karácsonyi ünnepek hangulatát idézte a Csiszár Imre népzenész-tanár vezette Borókás együttes nagyszerű betlehemi játéka, amelynek  végén a közönség  és az együttes közösen énekelték el a Mennyből az angyal  kezdetű karácsonyi éneket.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…