2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kettős könyvbemutató a Kaffkában

A két könyv, Hámori András: A terror kufárjai és dr. Kasznár Attila: Vallás és kormányzat Kínában. A kapcsolat: a világméretűvé nőtt probléma, a terrorizmus, és a kiadó, a miskolci Bíbor.

 A két könyv megjelenése (2006, 2016) között 10 év telt el. A mostani beszélgetéshez az adja az apropót, hogy dr. Kasznár Attila nb. őrnagy, egyetemi adjunktus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Terror-elhárítási Tanszékének megbízott vezetője, a Miskolci Egyetemen is oktat politológusokat. Ezen kívül TEK szakértő, és most van nyomdában Zalai-Göbölös Noémivel együtt írt új könyve: A globális erőközpontok és a nemzetközi biztonság című, tankönyvjellegű kiadvány.

Amiről Hámori András író, újságíró 2006-ban még egy fikciós könyvet írt – miszerint egyes személyeknek (a terror kufárjainak) érdekük, hogy robbantásokkal a világban instabilitást idézzenek elő, és ezek a szálak akár Budapestre is vezethetnek –, az 2016 őszén már maga a valóság.

A november 30-án, csütörtökön délután fél 5-kor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Kaffka Margit Fiókkönyvtárában kezdődő beszélgetés majd onnan indul, hogy hogyan jutott eszébe Hámori Andrásnak akár világkatasztrófát is vizionálni akkor, amikor még magyar nyelven a terrorizmusról alig publikáltak újságban, regényt írni a témáról pedig merő képzelgésnek tűnt. Kasznár Attila már nem vizionál. Elsősorban, mint a keleti kultúrák ismerője, kísérletet tesz a Magyarországról szövevényesnek tűnő – a keleti vallások ködében rejlő – szálak kibogozására, a képzelet és a valóság összefüggéseinek okaira és okozataira.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek