2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Keressük a tehetségeket!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet ismét meghirdeti a már hagyománnyá vált megyei előadó művészeti fesztivált, a VIII. Amatőr Gálát.

A fesztivál többfordulós, felmenő rendszerű verseny. Az első bemutatkozás kistérségi szintű, melyet a megye 12 városában szervezünk a városi közművelődési intézmények közreműködésével.

Az első fordulóban az alábbi művészeti kategóriákban mutathatják be produkcióikat a seregszemlére jelentkező művészeti csoportok és egyéni alkotók: népdal, népzene, népdalkörök, néptánc, vers, próza, színjátszás, mazsorett mozgásművészet, modern tánc, kórusok, hangszeres komoly- és könnyűzene, szóló ének, egyéb. A szakzsűri értékelése szerint jutnak tovább a legjobbak.

A második, szakági bemutatókon már a felsorolt műfajokon belül zajlik a vetélkedés. Az adott műfaj legjobb szakembereiből álló zsűri választja ki azokat a produkciókat, melyeket bemutatnak az amatőr együttesek és egyéni alkotók a harmadik fordulóban a Miskolci Gálán. Várunk minden amatőr művészt, aki szeretne közönség előtt bemutatkozni színpadképes produkciójával.  

Részvételi feltételek:  -A versenyen korhatár nélkül részt vehet mindenki, aki a jelentkezési lapot postai úton (cím: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet, Török Erika, 3527, Miskolc, Selyemrét u. 1.) vagy elektronikusan (e-mail: ), határidőig eljuttatja Intézetünkhöz, vagy az Ózdi Művelődési Intézmények 3600 Ózd, Gyár út 4. címre.

A kistérségi és a szakági fordulókat 2009. szeptembere és novembere között tartjuk. – A produkciók maximális hossza 10 perc (színjátszásnál 15 perc) lehet. -Jelentkezési határidő: 2009. július 31.  

Információ: Török Erika, tel.: 46/530-110, e-mail: torokerika@kult-tura.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…