2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Kék dizájnba oltott technológia

Kék dizájnba oltott technológia

Kék dizájnba oltott technológiaHigh-tech előadóterem a Miskolci Egyetemnek

A korszerű mérnökképzését hivatott támogatni az a Miskolci Egyetemen felújított előadóterem, melyet tegnap adtak át ünnepélyes keretek között. A legmodernebb technikával felszerelt, közel 100 férőhelyes auditórium felújítását a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. finanszírozta.

Köztudott, hogy a Miskolci Egyetem és a Bosch csoport együttműködése nem új keletű, a kapcsolat 2004-ben kezdődött. A 2005-ben megalapított Robert Bosch Mechatronikai Tanszék a II. világháború után Magyarország első, ipari vállalat által alapított tanszéke, melyről idén kerül ki az első végzős mérnökgeneráció. Az egyetemmel való együttműködés célja a műszaki és tudományos ismeretek alkalmazása és bővítése a mechatronika kutatásának, oktatásának és széleskörű alkalmazásának területén valamint a gyakorlatorientált képzés biztosítása és a gyárak mérnökök iránti igényeinek kielégítése.

„A Felnőttképzési Regionális Központ területén átadott felújított előadóteremben – melyet mától egyetemi csoportok, szakoktatók foglalhatnak be az ún. Neptun rendszeren keresztül – professzionális technikai körülmények között zajlanak majd a szakmai előadások, és a Bosch által lebonyolított képzések.” – mondta el Klaus Leupold, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója az átadó alkalmából.

A Bosch gyárak a mechatronikai mérnökképzést, így a mechatronikai mérnöki szakok létrehozását is kiemelten támogatják. Jelenleg újabb K+F szerződések előkészítése folyik a tanszéken, amelyeknek célja a gyári feladatok és a PhD témák megvalósítása.

„A Bosch gyárak a kutatás-fejlesztési munkákban egyre nagyobb mértékben számítanak a Miskolci Egyetem közreműködésére, és továbbra is szorosan együtt kívánunk működni a jövő mérnökeinek képzése területén, és természetesen abban, hogy a végzett mérnökeink megfeleljenek a rájuk váró legújabb ipari kihívásoknak. Bízom benne, hogy a ma megnyílt innovatív lehetőségekkel és technológiával felszerelt előadóterem is közös céljaink elérését szolgálja.” – nyilatkozta Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, az ünnepélyes kapunyitás alkalmából.

 

Fotó Bosch

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek