2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Kazinczy Ferenc könyvtárbővítési pályázat, 2017

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki könyvtárak bővítésére,
könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:

1. Neked van igazad? 2. A világ nyelvei és nyelvcsaládjai 3. Mit jelent? Diákszótár 4. Magyar nyelv 5. Bevezetés a gendernyelvészetbe + Bevezetés a pragmatikába 6. 500 rövid ókori sztori 7. Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul 8. 44 tévhit a nyelvekről és nyelvünkről 9. Tulajdonságszótár 10. Anya – nyelv – csavar + Anya – nyelv – ész 11. Fölszállott a páva 12. Nyelvi játékaink nagykönyve 13. Növénynevek enciklopédiája 14. Állatnevek enciklopédiája 15. Magyar közmondások nagyszótára 16. Szövegértési feladatok + Szólások és közmondások munkafüzet + Helyesírási munkafüzet 17. Matyó motívumok kifestőkönyve + Kalocsai motívumok kifestőkönyve + Híres magyar hímzésmotívumok kifestőkönyve 18. Shakespeare-mesék 19. Magyar–angol szókincsbővítő szinonimaszótár + Angol–magyar szókincsbővítő szinonima-szótár 20. Magyar–orosz alapszótár + Orosz–magyar alapszótár + Új szavak, új jelentések az orosz nyelvben 21. Top 2000 spanyol szó + Magyar–spanyol alapszótár + Spanyol–magyar alapszótár 22. Latin–magyar alapszótár + Latin szókönyv + Magyar–latin közmondásszótár

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak a kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy könyvtár, intézmény 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Kazinczy Ferenc könyvtárbővítési pályázatra 2017. május 15-től 2017. június 16-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló könyvtár, intézmény a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán, faxon vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2017. június 30-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

Kiss Gábor igazgató,
Lőrincze Lajos-díjas főszerkesztő, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …