2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Karrierlehetőség miskolci fiataloknak

Újabb vállalati és egyetemi együttműködés
Szakemberképzés informatikai és nyelvi oktatással
Hosszú távú karrierlehetőség

Újabb vállalati és egyetemi együttműködés született Magyarországon: az IT Services Hungary és a Miskolci Egyetem 2012. január 12-től induló közös programja németül és angolul beszélő fiataloknak kínál informatikai képzést és hosszú távú karrierlehetőséget.


A munkaerőpiac legsürgetőbb hiányosságaira válaszul, Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatója, a mára már 2500 főt foglalkoztató IT Services Hungary az indulása óta kiemelt figyelmet fordít a megfelelő számú szakemberképzésre és a nyelvoktatásra.

A Miskolci Egyetemen jövő év elején induló TRAIN IT kurzus egy gyakorlatorientált informatikai specializált alapképzési program, amely nem informatikai végzettségű, nyelveket beszélő érettségizetteket és diplomásokat készít fel az IT Services Hungary Kft. debreceni szolgáltató központjában történő munkavégzésre. A képzés szakmai hátterét a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara és a Bölcsészettudományi Kara adja, melyek kiemelkedő elismert szereplői a hazai felsőfokú informatikus illetve bölcsészképzésnek. Az aláírt szerződés lehetőséget teremt az egyetemi alap- és mesterképzésbe is szervesen integrálódó együttműködési formák megvalósítására is.

A 2 hónapos IT képzésre felvett résztvevőknek a cég a kezdetektől tanulmányi szerződést, fizetést, majd munkaszerződést kínál, debreceni munkavégzés esetén pedig térítésmentesen, jól felszerelt, kollégiumi apartmanokban biztosít szállást 6 hónapos időtartamra.

„A Train IT egy igazi sikertörténet” – mondta Ilosvai Péter ügyvezető igazgató. „A kurzust először a Debreceni Egyetemen indítottuk 2007-ben és mára elmondható, hogy a debreceni telephely munkavállalóinak több mint 40%-át ezen a képzésen keresztül találtuk meg. Az ő sikerük a bizonyíték arra, hogy egy intenzív tanfolyamon elsajátíthatóak a cég által igényelt informatikai szakmai alapok.”

Az IT Services Hungary által biztosított programok nem csak új szakmai lehetőségeket, de hosszú távú, valódi karrierlehetőséget is biztosítanak a jelentkezők számára. A vállalat egyedülálló módon az ICTO szolgáltatások teljes portfólióját nyújtja, a kollégák így nem csak előreléphetnek, de arra is lehetőségük van, hogy az egyes ágazatok között mozogva több szakterületen is tapasztalatot szerezzenek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…