2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Kárpát-medencei összefogás a felvidéki és a délvidéki Mária Rádióért

Kárpát-medencei összefogás a felvidéki és a délvidéki Mária Rádióért

Eredményesen zárult a Kárpát-medencében működő magyar nyelvű Mária Rádiók összefogása május 18-20 között. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó azért szervezett közös adománygyűjtő akciót, hogy a felvidéki és a délvidéki magyarlakta területekre is eljuthasson az evangélium üzenete a Mária Rádión keresztül. Magyarországról ezer ember hívta az adományvonalat összesen 10,7 millió forintot ajánlva fel. Erdélyben 1,4 millió forint, Felvidéken 1,2 millió forint, Délvidéken 155.000 forintnak megfelelő adomány gyűlt össze.

A segítők között magánszemélyként püspökök is szerepeltek illetve közösségek, rózsafüzér társulatok és önkormányzatok is jelentkeztek.

Sokan azért hívták az adományvonalat, hogy elmondják mit jelent számukra a Mária Rádió. Társ a magányban, lelki táplálék a napi szentmise és imádság közvetítéssel, vigasztalás és útmutatás az válságos élethelyzetekben vagy egyszerűen csak öröm és megnyugvás forrása. A hallgatók mindegyike örömét és háláját fejezte ki a Mária Rádióért, s elköteleződéssel támogatták a határon túli magyar nyelvű Mária Rádiók ügyét, melyen keresztül a délvidéki és felvidéki magyarság az anyanyelvén tud szentmisét hallgatni és imádkozni minden nap. A gyűjtés hálaadással zárult.

A határon túli magyarság szükségén nem csupán a felajánlott pénzösszegek és az imádság segített, de a tudat is, hogy mindez a szeretetnek megannyi megnyilvánulási formája volt.

A magyar adománygyűjtés a Mária Rádiók világcsaládja globális akciójának keretében zajlott. E világméretű rádióhálózat évente szervez adománygyűjtést hallgatói körében az újabb tagrádiók indulását vagy a nehéz helyzetben lévők segítését célozva meg. Sikerrel, hiszen az alig 30 éves múltra visszatekintő világhálózat mára több, mint 70 országban van jelen a Föld összes lakott kontinensén. a Mária Rádió köszöni minden kedves testvér adományát, imáját és önkéntes szolgálatát, melyekkel több mint 70 országban segítik a Szűzanya rádiójának működését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek