2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kalandra fel Nagy Lajos király kincséért!

Kincskereső játék a Diósgyőri várban általános iskolai csoportoknak
Nagy Lajos király kincse címmel új múzeumpedagógia programot hirdetett a Diósgyőri vár. Az általános iskolásoknak szóló kincskereső játékon a gyerekek királyi próbákon bizonyíthatják tudásukat, rátermettségüket, és tiszta szívüket. A közel háromórás foglalkozás végén az egész osztály a Diósgyőri vár kincseivel tér haza.

A Diósgyőri várba ellátogató gyerekek tudják, hogy a középkori falak titkokat rejtenek, ezért csillogó szemekkel fedezik föl a várat, hogy megtalálják azt a kincset, amelyet számukra tartogat. A Diósgyőri vár vezetése ezt a természetes kíváncsiságot szeretné fönntartani új múzeumpedagógiai programjával, amelyen a diákok élményszerűen szerezhetnek ismereteket, és átadhatják magukat az önfeledt játéknak, a kincskeresésnek.

A foglalkozás célja, hogy a gyerekek megtalálják Nagy Lajos király kincsét, amelyet a vár egyik titokzatos szegletében rejtettek el. A lovagok és udvarhölgyek kincshez vezető útja királyi próbákon keresztül vezet. A Fémműves műhelyben kipróbálhatják a középkori fegyvereket és a lovagi erényekről is tanúbizonyságot tehetnek. A Mester próbán saját pajzsot díszíthetnek, a Tudás próbáján megismerkedhetnek a vár titokzatos történetével, és a vár íjászmesterének segítségével bölényre is vadászhatnak. Nagy Lajos király várából a vígasság sem hiányozhat, a kincskeresők az udvari illem, valamint a mulatságok világába is betekintést nyernek, és a játék végén középkori táncházon is részt vesznek.

A kincskeresésen a gyerekek lovagi átvetőkben kalandoznak a Diósgyőri vár helyiségeiben. A programra elsősorban az általános iskolai osztályokat várják, a 4. osztálytól a 6. osztályig.

Bővebb információ a www. diosgyorivar.hu/programok oldalon.

A program tervezett időtartama: 2,5 óra

Javasolt korosztály: általános iskola 4. osztályától a 8.-ig

A várjátékon való részvétel költsége: 600 Ft/fő

A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, amelyet a regisztracio@diosgyorivar.hu email címen tehetnek meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek