2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kalandozás a spanyol komédia légterén

A tiszta repülési idő 90 perc, amely során a spanyol komédia légterén minden mocskos titokra fényderül, így jellemezném egy rövid mondattal Pedro Almodóvar legújabb filmjét, a Szeretők, utazókat, mely a héten került a hazai mozikba. Jó próbálkozás az alkotóktól, hogy a szereplőgárda és a történet élére két ismert déli színészt, Antonio Banderast és Penelope Cruzt rakta, ezzel is csábítóbbá téve az egyénként sokak számára ismeretlen művészekkel teli filmjét. Pánikra viszont nincs ok, az ismeretlen, többnyire spanyol színészek jól vették a cselekmény és a nem teljesen hétköznapi karakterekben rejlő buktatókat. A pikáns és bizarr jeleneteknél is megbizonyosodhat a néző, hogy Almodóvar nem tévedett a szereposztásnál.

A film készítői már jó előre közölték a publikummal, hogy a történet számos fiktív részt tartalmaz, így meg sem lepődünk olyan abszurd részeknél, mint amikor a légiutas-kísérők a teljes turistaosztályt elaltatják az út idejére, vagy hogy meszkalin és más bódítószerek segítségével nyugtatja magát a személyzet. Ezen abszurd részek szerencsére a történet megfelelő részein vannak szétszórva, és bár a történet végig a felhők fölött, egy szerencsétlenül járt repülőgépen játszódik, mégsem érezzük idegesítőnek a földtől elrugaszkodott fordulatokat.

Talán az eddigi leírásom már sejteti, hogy 16-os karikás produkcióról beszélünk, ám ez, talán kis túlzással néhol akár 18-as is lehetne. Tényleg nem elrettentésként mondom, de a pikáns jelenetek nem csak a hagyományos férfi-nő párosításra terjednek ki, de a történet során többször is tanúi lehetünk a férfi szerelem kibontakozásának is.

S még ezeken túl is, vígjátékhoz méltóan „happy enddel” zárul a szeretők nem mindennapi utazása. Könnyed déli zenék, mesés mediterrán tájak, vérpezsdítő spanyol süketelés és komikus fordulatok teszik ezt az alkotást üdítő tavaszi-nyári produkcióvá. 90-perces terjedelmét illetően pedig ideális, hiszen nem elrettentően hosszú, de tökéletesen elég arra, hogy ez a bohó történet (és szereplőik) elérje csúcspontját és landolást követően jóleső mosolyt hagyjon maga mögött az utazók arcán.  

Fotó: BudapestFilm

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…