2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Kacsatoll

 

„Szerzőnk elefántból
sosem csinált bolhát,
mikor vitriolba
mártotta a tollát.
Kinek csak tehette –

jól odacserdített,

hisz anyanyelvén kívül,
más nyelvből is –
ferdített.”


A fenti versikét, Némethi Lajos Kacsatoll című verseskötetének bemutatóján hallhattuk Vida Péter színművész előadásában, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban, amelynek földszinti előadója színültig megtelt érdeklődőkkel a délutáni találkozón.  
Némethi Lajos verseskötetét 18 éven felülieknek ajánlja. S, hogy miért? Szabados Gábor újságíró így fogalmazott:” Némethi Lajos ért az állatok nyelvén. Ékes bizonyság erre ez a kötet, amely nyelvi voyeurré, irodalmi zoofillé avat bennünket. Hát ezért a 18-as karika”

A bemutatón Filip Gabriella újságíróval  beszélgetett. A vendégek a jó hangulatú esten nem csupán a „versíró” életéről, művészetéről tudhattak meg többet, hanem a címadó versen kívül több, meglehetős derűre okot adó verset is meghallgathattak a friss kötetből. Művét a szerző, kitűnő rajzokkal saját maga illusztrálta. A kötetet ajánljuk mindazoknak akik szeretik és értik a mai humort.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…