2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Joghallgatók Jubileumi Nemzetközi Tudományos Konferenciája”

„Joghallgatók Jubileumi Nemzetközi Tudományos Konferenciája”

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara – mint az ország negyedik legidősebb jogi felsőoktatási intézménye – a 2011/2012. tanévben ünnepli a miskolci jogászképzés megindulásának 30. évfordulóját. E jeles alkalomnak több rendezvénnyel is emléket kíván állítani Karunk, konferenciákat szervezve mind a gyakorlati szakemberek, mind a tudomány képviselői, mind a munkaerőpiac szereplői, mind a jövendő hallgatók, illetve azok szülei számára. Ezen ünnepi eseménysorozat következő állomásaként a külföldi társkarok joghallgatói érkeznek Miskolcra a Nemzetközi Tudományos Konferenciára 2012. március 5-6. napján.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a különböző országokban tanuló joghallgatóknak arra, hogy beszámolhassanak tudományos eredményeikről, ugyanakkor jobban megismerhessék más országokban tanuló társaik mindennapjait, az ottani képzési modelleket és új kapcsolatokat alakíthassanak ki. Emellett a program támogatni kívánja a magyar anyanyelvű hallgatók közötti kommunikációt is, színteret biztosítva szakmai együttműködések és új barátságok létrejöttéhez.
Meghívásunkat számos külföldi jogi kar vezetője is elfogadta. Így többek között karunkon köszönthetjük a Nicolae Titulescu University (Bukarest, Románia) képviseletében Prof. Dr. Gorunescu Mirela professzor asszonyt, a Karl-Franzens-Universität Jogi Kar (Graz, Ausztria) képviseletében Prof. Mag. Dr.iur. Dr.phil. Bernd Wieser dékánhelyettes urat, az Ungvári Jogi Karról Homonáj László docens urat.
A rendezvényre vendéghallgatókat vár a Kar a Zágrábi, az Innsbrucki, a Göttingeni, a Nagyváradi, a Marosvásárhelyi, a Kijevi és a Kassai Jogi Karokról is.
A rendezvényen a résztvevők három nyelven, az angol, a német vagy a magyar nyelvű szekcióban számolhatnak be az eddig elért tudományos eredményeikről, az őket foglalkoztató jogkérdésekről, új jogintézményekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…