2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Játssz!Mára fel!

Folytatódik az ország kedvenc matematikai vetélkedője

Már közel száz csapat nevezett a népszerű online gondolkodásfejlesztő játék, a Játssz!Ma! idei versenyébe. A májusban hatalmas érdeklődés mellett zárult, ingyenes vetélkedő következő évada november 21-ig várja a logikai feladványokért rajongók jelentkezését. A tizenöt héten át tartó szellemi erőpróba végén a legjobb csapatok értékes nyereményekkel, a résztvevők által választott iskola pedig jelentős támogatással gazdagodik.

Elindult a regisztráció a Matematika Birodalma Alapítvány által meghirdetett online közösségi játékra. Az előző Játssz!Ma! fordulói során közel ezer – többgenerációs családokból, osztálytársakból, baráti társaságokból, kollégákból álló – három fős csapat gondolkodott együtt hétről hétre.

A szervezők idén is buzdítanak minden kreatív fejtörésre nyitott érdeklődőt, hogy életkortól és végzettségtől függetlenül vessék bele magukat a feladványok világába, és bizonyítsák be, a matematika nem ördöngösség! A legügyesebb és legkitartóbb különítmények a közös játék mellett akár 500.000 Ft-os nyereménnyel, a versenyzők kedvenc iskolája pedig szintén fél millió forintos támogatással gazdagodhat.

A pápai Varga – Umbrich Eszter és Döbröntei Dávid, a 2017-es Játssz!Ma! győztes csapatának tagjai kihagyhatatlan élménynek tartják a fél éven át tartó agytornát. „A tanáraink ajánlására neveztünk a Játssz!Ma!-ra, izgalmas kihívásnak tűnt folyamatosan feladatokkal szembesíteni magunkat. Szimpatikus volt, hogy azzal indulsz a versenyen, akivel csak szeretnél, nincs semmilyen megkötés. Dáviddal gyakran veszünk részt természettudományos versenyeken, és mivel édesanyám, Varga-Umbrich Györgyi matematikatanár, kézenfekvő volt, hogy vele együtt alkossunk egy csapatot. Szerintem azoknak is érdemes belevágni, akik egyébként nem rajonganak a természettudományos tárgyakért, mert nem megterhelők a feladatok, viszont nagyon jó gyakorlatot adnak” – mesélte Eszter, aki az érettségit követően fizikusi pályára készül.

A Matematika Birodalma Alapítvány célja, hogy saját tapasztalataikon keresztül mutassa meg a résztvevőknek a matematika szépségeit, a gondolkodás hasznosságát. A szervezők hosszútávú céljai között szerepel a természettudományos képzések népszerűsítése, valamint a magyar matematikai tehetséggondozás fejlesztése is. Az idén meghirdetett Játssz!Ma! Junior kifejezetten a 8-12 éves gyerekek matematikai gondolkodás iránti szeretetének a kialakítására, illetve mélyítésére törekszik.

Bővebben a Játssz!Ma!-ról: http://amatek.hu/jatssz-ma/

Nevezés az online gondolkodásfejlesztő játékba: http://amatek.hu/jatsszma-nevezes/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Irány Monte Carlo!
Egy verseny akkor igazán eredményes, ha a jövőbe mutat, és elindít egy fejlődési pályán. - jelentette ki a World Top Model hazai döntőjének a versenyi…

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…