2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Játék arttérben

Szezonzáró közösségépítő program a Lézerpont Látványtárban

Vidám játékokkal, játékos megmérettetéssel zárul a tavaszi szezon arttérben a Lézerpont Látványtárban. A közösségépítő program ezúttal rövid produkciókra és humoros versengésre épül június 20-án szerda délután öttől. Korra tekintet nélkül bárki részt vehet a programban, aki úgy véli, érdemes olykor megcsillantani tehetségét – egyszerre szórakozni és szórakoztatni. Egy tíz epizódból álló sorozat ér véget ezzel arttérben
Az arttér-találkozások egy közösségépítő programsorozat, amely 2009-ben indult útjára a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum Feledy-házában azzal a céllal, hogy a kortárs kiállítóhelyet népszerűsítse és olyan beszélgetéseket generáljon, amilyenek a városban, de országszerte is egyedülállók. A kezdettől tavaszi és őszi szezonban rendezett – kéthetente szerdánként megtartott összejövetelek lényege, hogy egy-egy téma köré épülnek és valamennyi résztvevő számára lehetőséget kínáltak a véleménynyilvánításra. A vezérfonalat mindannyiszor  egy  idézet, fogalom, jelenség vagy tárgy adja és mindenki a térben elmondhatja gondolatait a felvetésről, amely köré aztán kulturális programokkal – verssel, zenével, tánccal, könyvbemutatókkal, ad hoc kiállításokkal, gasztronómiai kóstolókkal – fűszerezett beszélgetés épül. Amolyan értelmiségi klubként is működik a program fix műsorral – másfél, kétórás beszélgetések születnek, melyek a mély mondandót, az önfeledt vidámságot, a vitákat sem nélkülözik rendszerint és alaposan, sokoldalúan tárgyalnak egy-egy témát.
Társalgás folyt már a test és lélek kapcsolatáról, a zene erejéről, a sikerről, a nárcizmusról, a vitakultúráról, de a Holdfogyatkozásról, a cipőkről vagy a divatról is sok minden mellett. A témákat pedig sokoldalúan közelítettük azok szakértői és felkészült ismerői bevonásával, játékokkal, érdekességekkel színezve. Így kivételes egyéniségek, közszereplők, Miskolc művészeti életének előljárói, a város intézményeinek képviselői, és sok-sok szakmailag felkészült, tehetséges résztvevő tapasztalta meg és tette izgalmasabbá a találkozásokat arttérben.
Ez évadtól új helyszínen a Lézerpont Látványtárban folytatódott az arttér-estek sorozata tíz epizóddal. Az első hat alkalom –  február 15-től kezdődően a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma támogatásával a családbarát közgondolkodást erősítette olyan felvetésekkel, mint a párkapcsolat építés, a házasság, a gyerekvállalás, a család, a szavak ereje és a krízishelyzetek a párkapcsolatokban és családban. Ezt aztán a humorról, a nőkről, a lélekvándorlásról vagy a június 20-án szerdán 17 órától soron következő játékról szóló beszélgetések tetézték/tetézik.

A szezon utolsó arttér-összejövetelére egy házi ki mit tudot hirdettünk, ahol rövid produkciókkal mutatkozhatnak be a vállalkozó kedvűek. A szabadon választott produkciók mellett pedig más megmérettetés is kínálkozik – közösségi játékokban mérhetik össze tehetségüket a résztvevők. Bevezetésképp  a játékokról beszélgetünk és a helyszín – a Lézerpont Látványtár kínálta gazdag tárgyi anyagot kapcsoljuk az alkalomhoz. A legügyesebbek reprezentatív helytörténeti kiadványokat nyerhetnek!
Az arttér-találkozások nem tömegrendezvény –  lényege, hogy a beszélgetésbe értő, felkészült, érdeklődő, művelt résztvevők kapcsolódjanak számtalan érdeklődési körre, foglalkozásra tekintettel korosztálytól függetlenül. A generációk találkozója is ezért a program, ahol a divat, az értékek védelme, a hagyományok tisztelete és sok-sok egyéb szempont találkozik, ütközik és végül mindig jól megfér egymással.
A beszélgetéseket rögzítjük – a videofelvételek és fotodokumentáció beszámolókkal a www.arttermiskolc.hu oldalon elérhető – a következő évadtól pedig élő online közvetítéssel jelentkezünk a jelzett honlapon arttérből.

az arttér-találkozások házigazdája: czikoraági

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek