2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • IX. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferencia

IX. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferencia

Miskolci Galéria Kondor-terem, 2020. március 5.

A Herman Ottó Múzeum régészei idén kilencedik alkalommal hívják össze az Északkelet-Magyarország területén dolgozó kollégáikat, hogy megosszák egymással az előző évben végzett kutatásaik új eredményeit. A konferencia sikerességét jól mutatja, hogy évről évre egyre több előadót és érdeklődőt lát vendégül Miskolc – tavaly teltházzal zajlott a rendezvény, közel százan vettek részt a programon.

A konferenciasorozatot 2012-ben hívtuk életre azzal a céllal, hogy a régióban dolgozó régészek legalább évente egyszer nagyobb körben is találkozhassanak egymással, és első kézből halljanak a „szomszédban” dolgozó kollégáik felfedezéseiről. Az egynapos előadássorozaton az őskortól a kora újkorig minden időszak szakértőjének lehetősége nyílik kutatásainak ismertetésére. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár megye kutatói mellett immár hagyományosan érkeznek előadók Kassáról, Nagykárolyból, hazai egyetemekről és kutatóközpontokból is.

2020. március 5-én összesen 10 előadást hallhatunk majd a Miskolci Galéria Kondor termében. A nap során szó lesz középső paleolitikus eszközkészítésről, rézkori település bemutatásáról, középkori lelőhelyeken geofizikai kutatások által levonható következtetésekről csakúgy, mint a civil önkéntesek régészeti feladatokba való bevonásának lehetőségeiről.

A konferencián való részvétel ingyenes, részvételi szándékát kérjük, hogy a regeszet.hermuz@gmail.com címre szíveskedjen elküldeni 2020. március 03-ig. Bízunk benne, hogy Önt is vendégül láthatjuk konferenciánkon!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek