2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF

Ismét lesz Máté napi sokadalom Bükkábrányban

Szeptember 23-án ismét lesz Bükkábrányban a már hagyományosnak számító Máté napi sokadalom, emlékezve a középkori vásártartási jogra.

Az idén hetedik alkalommal várja az érdeklődőket az önkormányzat változatos, szórakoztató programokkal a délután folyamán. 13 órakor kerül sor a közelmúltban elkészült beruházások ünnepélyes átadójára a BMX pályán, illetve az új kerékpárút Béke úti feljárójánál. 14 órakor pedig a szokásos ünnepi felvonulás kezdődik az iskola udvaráról a község központjába. Itt nem csak a helyi termékek bemutatója és vására, valamint népi gyermekjátékok várják majd az érdeklődőket, hanem számos egyéb program is. Fellépnek a Fresco Bello zászlóforgatók, a helyi óvodások és a Nefelejcs néptánccsoport is, de régi időket felelevenítő szüreti kiállítást is megtekinthetik a kilátogatók.
Ebben az évben a rendezvény díszvendége az erdélyi Bereck település lesz, akik külön bemutatkozóval készülnek az ünnepi alkalomra. Idén is lesz dalos találkozó Berente, Füzesabony, Szentmária és Bükkábrány népdalköreinek részvételével. Nem maradhat el most sem a pálinka mustra és a kőttes sütemények versenye sem. Este hat órakor pedig az Apostol együttes nagykoncertje zárja majd a napot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…