2021. 08. 2. hétfő

Lehel
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF

Ismét lesz Máté napi sokadalom Bükkábrányban

Szeptember 23-án ismét lesz Bükkábrányban a már hagyományosnak számító Máté napi sokadalom, emlékezve a középkori vásártartási jogra.

Az idén hetedik alkalommal várja az érdeklődőket az önkormányzat változatos, szórakoztató programokkal a délután folyamán. 13 órakor kerül sor a közelmúltban elkészült beruházások ünnepélyes átadójára a BMX pályán, illetve az új kerékpárút Béke úti feljárójánál. 14 órakor pedig a szokásos ünnepi felvonulás kezdődik az iskola udvaráról a község központjába. Itt nem csak a helyi termékek bemutatója és vására, valamint népi gyermekjátékok várják majd az érdeklődőket, hanem számos egyéb program is. Fellépnek a Fresco Bello zászlóforgatók, a helyi óvodások és a Nefelejcs néptánccsoport is, de régi időket felelevenítő szüreti kiállítást is megtekinthetik a kilátogatók.
Ebben az évben a rendezvény díszvendége az erdélyi Bereck település lesz, akik külön bemutatkozóval készülnek az ünnepi alkalomra. Idén is lesz dalos találkozó Berente, Füzesabony, Szentmária és Bükkábrány népdalköreinek részvételével. Nem maradhat el most sem a pálinka mustra és a kőttes sütemények versenye sem. Este hat órakor pedig az Apostol együttes nagykoncertje zárja majd a napot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, augusztus elsején ünnepli 75. születésnapját. A II. világháború után, 1946. augusztus 1-én vezették be …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum