2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ismét lehet nevezni a ítógép versenyre

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre számítógéppel készült kreatív, önálló alkotásokkal nevezhetnek 19 év alatti fiatalok.

Az elmúlt tíz évben csaknem 5000 érvényes pályázat érkezett. A versenynek sok fiatal felfedezettje van: annak idején például indult rajta az Időkép csapata is, akiknek weboldalát ma már százezrek látogatják naponta. A szervezők célja, hogy minél több hasonló érdeklődésű, tehetséges fiatal egeret ragadjon, és megmérettesse magát.

Erre a versenyre bármivel lehet nevezni, ami számítógéppel készült. Lehet az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Egy a lényeg: a kreativitás! A versenyen lehet indulni egyénileg vagy csapatban, és nevezhetnek itthonról, valamint a határon túlról egyaránt.
 
A beérkező műveket képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból nagyszabású kiállítást rendeznek november végén, Budapesten.

A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak: ösztöndíjat, notebookot, mobiltelefont és további ajándékokat. Három díjazott fiatalnak pedig lehetősége nyílik arra, hogy 2013-ban elutazzon partnerintézmények versenyére, fesztiváljára – Zürichbe, Drezdába vagy Linzbe -, ahol bemutathatják nyertes alkotásukat.

Nevezni a verseny.c3.hu oldalon lehet, a pályamunkák beadási határideje pedig 2013. október 28., hétfő éjfél.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…