2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ismét indul az Erzsébet-vetélkedő

A tavalyi nagy siker után a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén is meghirdette az Erzsébet-vetélkedőt, amelyen Kárpát-medencei iskolák 7-12. osztályos csapatai indulhatnak.

A vetélkedő célja, hogy minél több fiatalban felébresszük a vágyat hazánk ismert és „rejtőzködő” értékeinek felfedezése iránt, valamint az általános és középiskolások még jobban megismerjék hazánk történelmét, hagyományainkat, épített és természeti értékeinket. A vetélkedő első része egy négyfordulós, internetes megmérettetés, melynek során a regisztrált 3 fős csapatoknak november és február között online formában, négy témakörben kell versenyezniük: történelem és tudomány, művészet és sport, élő- és épített világunk, édes anyanyelvünk. Az internetes fordulókon elért eredmények alapján a legjobb tíz csapat szóbeli döntőn méri össze tudását 2014 tavaszán: a legjobbak 1 millió forint összértékű tárgynyereményt, valamint üdülést nyernek.
Az Erzsébet-vetélkedő 2013. november 15-én kezdődik. A versenyre október 28-tól az első forduló végéig, december 15-ig a www.vetelkedo.erzsebetprogram.hu honlapon lehet regisztrálni.
A tavalyi vetélkedőre közel 300 csapat regisztrált, Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szerbiából es Szlovákiából.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…