2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Irgalmatlanul kemény film…

A nyár egyik legígéretesebb akciófilmjének tűnik a hazánkban a BudapestFIlm Kft. jóvoltából július 18-án a mozikba kerülő Az irgalmatlan. Ha akár a magyar, akár az angol címből (Only God forgives) némi vallásos felhangot érzünk, az nem véletlen, már csak Nicolas Winding Refn rendező szavai alapján sem – szóval Ryan Gosling főszereplésével egy tényleg különleges akciófilmet láthatunk majd.

A történet szerint az amerikai igazságszolgáltatás elől bujkáló Julian (Ryan Gosling) egy boxklubot üzemeltet Bankokban, amivel drogos ügyleteit leplezi. Anyja (Kristin Scott Thomas), egy kiterjedt bűnszervezet feje, az országba érkezik, hogy hazavigye legkedvesebb fia, Billy holttestét. Julian testvérét azután gyilkolták meg, hogy brutálisan megölt egy fiatal prostituáltat. A haragtól tomboló, bosszúszomjas anya fia gyilkosának fejét követeli Juliantól.  De Juliannak először a rejtélyes exrendőrrel, az isteni igazságszolgáltatás bábjaként ismert Changgal kell szembenéznie, aki a fivérek korrupt alvilágát akarja felszámolni.

– A film eredeti koncepciója az volt, hogy egy olyan emberről készítsek filmet, aki meg akar küzdeni Istennel. Óriási akadályként tornyosult ez elém, mert amikor a film forgatókönyvét írtam, életem egy nagyon fontos és nehéz időszakát éltem meg – második gyerekünket vártuk, és problémás volt a terhesség – és az idea, hogy a főhős Istennel akarjon megküzdeni, anélkül, hogy tudná, miért, nagyon is vonzó volt számomra – mondta el gondolatait az alkotásról Nicolas Winding Refn, a film rendezője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…