2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Innovációs díj a miskolci energetikai mérnökképzés első államvizsgáján

Innovációs díj a miskolci energetikai mérnökképzés első államvizsgáján

Észak-magyarországi Regionális Innovációs Díját megduplázva jutalmazta a Miskolci Egyetem szigorló energetikai mérnökhallgatóját a Termoment Kft. január 6-án. E napon szereztek az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán újonnan akkreditált energetikai mérnök szakon elsőként BSc szintű oklevelet a hallgatók. 2010 februárjától pedig első ízben indul az alapszakra épülő mesterszakon (MSc) a képzés.


Karczagi Gyula                     Szaszák Norbert

Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és az Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Tanács által kiírt, a 2009. évi Észak-magyarországi Regionális Innovációs Díj elnyerésére szóló pályázat egyik nyertese a Termoment Kft. volt. A díjat a panelépületek szellőzőrendszerének felülvizsgálatára és tisztítására szolgáló „Panel Air” eljárás kifejlesztéséért kapta a társaság. A november végén megrendezett díjátadón Karczagi Gyula ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a pályázatért járó díjat megduplázva ajánlja fel a Miskolci Egyetem Áramlás- és Hőtechnikai Gépek Tanszékén most végző, légtechnikai vonatkozású szakdolgozatot író hallgatók közül annak, akit az Állami Vizsgabizottság és a Tanszék kollektívája erre a legalkalmasabbnak vél.

Az államvizsgára január 6-án, szerdán délelőtt került sor, ahol az eredményhirdetés keretében Karczagi Gyula ügyvezető adta át a 300 ezer forintos díjat Szaszák Norbert szigorló energetikai mérnökhallgatónak, aki az államvizsga sikeres letételével szerezte meg BSc (alapszak) szinten mérnöki végzettségét.

Szaszák Norbert egy ipari K+F projekt keretében készítette dolgozatát. Munkája során mérőberendezést épített, azon a méréseket elvégezte, az eredményeket kiértékelte és dokumentálta, levonta a következtetéseket. Dolgozatának címe: Porszívók légtechnikai veszteséganalízise. A frissen végzett mérnök e munkája során olyan mérnöki tevékenységet végzett, amely az innovációs díj szellemének megfelelően elindította őt a kutató-fejlesztő pályán.

Az alkalom jelentőségéhez járul, hogy elsőként államvizsgáztak a hallgatók és szereztek BSc szintű oklevelet a Gépészmérnöki és Informatikai Kar újonnan akkreditált energetikai mérnök szakán. 2010 februárjától pedig első ízben indul az alapszakra épülő mesterszakon (MSc) a képzés. Ezzel az energetikai mérnökképzés teljessé válik a Miskolci Egyetemen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…