2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Információszolgáltatás fejlesztése uniós támogatásból

Információszolgáltatás fejlesztése uniós támogatásból

A Miskolci Egyetem Könyvtára partnereivel továbbfejleszti információ-szolgáltatási rendszerét a minőségi oktatás segítése érdekében. A mintegy 50 millió forintos támogatásból digitális képkönyvtár, DRM tananyagterminál, MANDA pont kialakítása, a katalógus és az adatbázisok bővítése, valamint az online tartalmak mobil eszközökre történő optimalizálását biztosító szoftverfejlesztés valósul meg. A projekt fő célkitűzése, hogy a fejlesztések eredményeként az egyetemi könyvtár versenyképessége az oktatást-képzést támogató elektronikus információs szolgáltatások bővítésével növekedjen, s a kialakított új szolgáltatások révén mindenki számára könnyen elérhetővé váljon a könyvtár által közvetített információk széles köre.
A projekt jelen szakaszában szövegértést fejlesztő képzések valósulnak meg, továbbá olyan regionális képkönyvtár készül, amely biztosítja a tanulást támogató tartalmakhoz történő széleskörű hozzáférést.
A 2013 szeptemberéig elkészülő, DRM (digital rights management) rendszerben működő tananyagterminál a hallgatók számára lehetővé teszi majd a kis példányszámú tananyagok digitális formában, a szerzői jogokat nem sértő módon történő használatát.
Az adatbázisok közös kereső felületének kialakítása, a könyvtári szolgáltatások mobil eszközökről való elérhetőségének megoldása 2014. február végéig valósul meg, amelyek révén a felhasználók egyre növekvő rétegének információszerzése jelentősen könnyebbé válik a jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek