2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Indul az évad a Miskolci Nemzeti Színházban

Nyáron már itt az új  program
– Gyakori vendége lesz a színháznak Háy János drámaíró. Szeretném ha  találkozna vele a közönség, a diákok, hogy kérdezzenek tőle, beszélgessenek vele, – mondta Kiss Csaba igazgató, azon a sajtótájékoztatón, amelyre egyébként még nem szokták hívni az újságírókat, hiszen még csak formálódnak, a darabok, a díszletek a jelmezek.

Kedden fogadták el a következő 2012-2013-as évad első előadásainak díszlet- és jelmezterveit, mert a munka már elkezdődött. Júniusban a Nyári Színházban láthatja a közönség az Én és a kisöcsém című operettet – ez az előadás ősztől a Kamaraszínházba költözik. Rendezője Szabó Máté, a díszlet Cziegler Balázs, a jelmez Bozóki Mara munkája. Szabó Máté arról beszélt, hogy a zenés játékot, szeretnék kicsit rajzfilmesíteni, és a szereposztásban az új és a régi csapat együtt játszik majd. Czigler Balázs szerint egy érdekes látványvilágú operettdíszlettel találkozik a közönség, ahol az art deco és a klasszikus stílust ötvözik majd.

Ugyancsak júniusban lesz előbemutató Háy János Gézagyerek című színpadi művéből – a rendező Rusznyák Gábor, a díszletet és a jelmezeket Cseh Renátó tervezte.Ez a játékszíni produkció – ahol a nézők részesei lesznek a darabnak, fizikálisan is bevonja őket a rendező. Ez a darab az egyetlen ami a rendszerváltásról szól, s mindezt egy autista gyerek szemével láttatja az író.

A gyermekelőadás rendezője Seres Ildikó – Óz történetéhez Ferenczi György (Herfli Davidson) írt zenét, és Siló Sándor szöveget. Juhász Katalin jelmezterveit láttuk, s ezek izgalmas előadást vetítenek elő.

A keddi rendezvényen megtudtuk még, hogy  Béres Attila, a Chicago című musicalt viszi színre, Keszég László, majd Móricz Zsigmond Úri muriját rendezi, tehát gazdag program lesz, remélhetőleg pénz is a tizenhat bemutatóhoz, amelyet május 31-én megismerhet a nagyérdemű. Az ide szerződő színészek névsorát egyelőre babonából nem ismertették. Fő cél, hogy nagy sebességgel induljon szeptemberben az évad.
OBE





Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek