2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Indul a Szeretet Sütigyár Miskolcon

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete és a Szimbiózis Alapítvány közös sajtótájékoztatót tartott a miskolci Batyu-Tékában a két szervezet adventi programjairól.

A baráthegyi majorság egyik épületét átalakítják, amely decembertől tizenkét autista fiatalnak lesz az otthona. A karácsonyt már itt tölthetik. A 44 milliós beruházás önerős, de az építkezést több cég is támogatta adománnyal és önkéntes segítő munkával, tudtuk meg Jakubinyi László elnöktől.

A Vöröskereszt számára is az év egyik legaktívabb időszaka. Erről a szervezet megyei vezetője beszélt. Grubert Roland elmondta, idén elindul a Szeretet Sütigyár nevű új akciójuk, ahol süteménysütéssel lehet majd segíteni. A miskolci adventi vásáron a Centrum áruház előtt egy faházban november 25-től december 23-ig várunk munkahelyi és baráti közösségeket, Vöröskeresztes együttműködőket, önkénteseket, akik mézeskalács süteményeket, illetve figurákat sütnek a helyszínen.

A süteményeket dobozokba teszik, és a Vöröskereszt osztja szét  a rászorulóknak. Emellett idén is szerveztek tartós élelmiszergyűjtést, ennek köszönhetően 3500 rászoruló családnak segítenek az ünnepek előtt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek