2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Indul a Mikulásvonat

VIII. Diósgyőri Mikulásvonat – holnap indul
(2010. november 25. – december 14.)
A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2010-ben immáron 8. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonatot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2010. november 25. (csütörtök) és december 14. (kedd) között napi 4 vonattal, összesen 80 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.   A Diósgyőri Mikulásvonat programja

A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít. A Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton minden kocsiban (összesen 4) jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi programra, feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd a Pécsi Sándor Guruló Színház társulatának jelmezbe öltözött szereplői egy interaktív mesejátékba vonják be a gyermekeket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. Idén, újra találkozhatunk a korábbi évek mesejátékainak szereplőivel (Süsü, a sárkány és barátai, illetve Micimackó és a 100 Holdas Pagony lakói), a Mesebirodalomban, de a gyerekeknek lehetőségük lesz találkozni az igazságos Mátyás Királlyal és udvartartásával is! Az egyórás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkapja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. A vonaton természetesen a szülők és kísérők is (jegy ellenében) a gyerekekkel utazhatnak.

Járat és jegyinformációk

Az érdeklődés óriási, amelyet a legjobban talán a november 1-én, 0 órakor indított online jegyértékesítési rendszerbe 3 nap alatt beérkezett közel 1800 fős foglalási létszám jelez, így a nagycsoportos foglalásokkal együtt már több, mint 3400 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain.

A rendezvény minden napján (hétvégén is!) 2010. november 25 – december 14. között, a vonatok az alábbi időpontokban indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre: 09:00, 11:30, 14:00, 16:30
Minden vonat 4, egyenként 54 ülő- és 6 állóhelyes, zárt és fűtött kocsival rendelkezik.

20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítanak, melyet a 30/604-7758-as, illetve a 30/603-70-21-es telefonszámokon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-jén online és november 2-án a Dorottya utcai jegyirodában (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdték el a megmaradt jegyeket értékesíteni. Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni!

A Miskolc-kiliáni (Dorottya utcai) jegyiroda nyitva tartása:

2010. november 2 – november 24.
Hétköznapokon: 15 – 18
Szombaton: 10 – 15
Vasárnap: Zárva

2010. november 25 – december 14.
Minden nap: 9:15 – 18:00
A 9:00-ás vonatokra (november 27. és 28., december 2 – 7. 11 – 12.) érvényes, még át nem vett jegyeket legkésőbb az utazás napján 8:15-8:45 között lehet a jegyirodában átvenni!

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik részére egyaránt Br. 1.600 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc-Lillafüred – Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: Br. 500 Ft/db.

Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonatot (kisebb létszám esetén különkocsit) tudnak biztosítani.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnének biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket. Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes gyermek szállítására alkalmas. A speciális kocsit csak előzetes jelentkezés alapján tudják a vonathoz csatlakoztatni!

Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek