2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

III.SZOBORÜNNEP

MAGYAR SZOBRÁSZOK – ÉPÍTÉSZEK KÖZSZOBROK – ÉPÜLETSZOBROK ÉPÜLETSZOBRÁSZAT 2013.május 29 – június 20.
A rendezvénysorozatot május 29-én megnyitja:
Puskás András, Belváros – Lipótváros Polgármesterhelyettes.
Helyszín: Budapesten, az V. kerületi Erzsébet téren a Danubius kútnál.
Fellép: MOMENTO kórus, Seventeen Big Band, családi programok.

Az évente, már harmadik éve megvalósuló idei, Magyar Szobrászok, Szobrok, Épületszobrászat Ünnepe rendezvénysorozat hívó szava: együtt.
KIEMELT PROGRAMOK:

Együtt a Kortárs Építészek és Kortárs Szobrászok  a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában rendezendő kiállítás címe. Kiállító művészek:
Bálint Imre Ybl díjas építész, a Budapesti Építészkamara elnöke és Bojti András üvegszobrász művész (számos külföldi díj tulajdonosa),
Dévényi Sándor Kossuth -,  Príma Primissima -,  Ybl -,  Pro Architectura díjas építész és Bencsik István Kossuth-, Munkácsy –  és Prima díjas szobrászművész,
Török Péter Príma Primissima -, Ybl -,  Europa Nostra -,  Pro Architectura díjas építész és Kő Pál Kossuth -, Munkácsy – és Prima Primissima díjas, professor emeritus szobrászművész, és Mihály Gábor Munkácsy- és NOB Művészeti díjas szobrászművész,
Winkler Barnabás Ybl díjas építész és Józsa Bálint Munkácsy díjas szobrászművész.

Együtt mentsük meg a kőszobrokat – Kié a Pléhkrisztus? c. konferencia és Pléhkrisztusok – Kőszobrok c. kiállítás a HEREDITAS Galériában.

Schrammel Imre Kossuth -, Munkácsy -, Prima Primissima díjas kerámiaművész interaktív előadása és a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Műhely bemutatkozása a Museion 1.  Galériában.

Nyitott kapuk – nyitott műtermek:  a Százados úti Művésztelep szobrászműtermeinek látogatása.
Pesti Duna part szobrai a Margit hídtól a Nemzeti Színházig, Gondolatok és szobrok mentén a Lipótvárosbanc. szoborséták.

Május 22-től a zsebre tehető, 10000 példányban terjesztett, színes programfüzet 300 ismert helyszínen megtalálható, naprakészen, bontásban megtekinthető programok a www.szobraszatnapja.hu > www.szoborunnep.hu   honlapon láthatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek