2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Igazi görög hangulatot varázsoltak Miskolcon a hideg télben

Igazi görög hangulatot varázsoltak Miskolcon a hideg télben

Óriás szirtakival és kocsmatúrával idézte meg a görög nyarat a Miskolci Nemzeti Színház szombat este Miskolc belvárosában. A programsorozat a Zorba, a görög című előadáshoz kapcsolódott, amelyet január 15-én mutat be a teátrum. A rossz idő ellenére is megtelt a Szinva terasz, hogy együtt járják el az érdeklődők a nagysikerű Broadway musical híres dallamára a görög néptáncot.

Valódi görög zenével, görög táncosokkal és utánozhatatlan görög hangulattal találkozott az, aki a Miskolci Nemzeti Színház szombat esti programjához csatlakozott, amit a teátrum, a Rádió M, a Helynekem, az Ibusz, a Görög Kisebbségi Önkormányzat és a Mikom közösen szervezett. Az este nyitányaként – a szakadó eső ellenére – több, mint százötvenen járták el együtt a szirtakit. Volt, aki Nyíregyházáról utazott Miskolcra, hogy részt vegyen a közös táncon. Az előadás címszerepét, Alexisz Zorbát megformáló Szegedi Dezső és Gáspár Tibor az ismert slágerekből adtak ízelítőt a Peristeri nevű görög zenekar kíséretével. Az óriás szirtaki eljárásában pedig a Görög Kisebbségi Önkormányzat, a Miskolci Musical és Dalszínház, a Miskolci Musical Műhely, a T-dance Tánc Centrum és a Dance elite Tánciskola tagjai voltak a résztvevők segítségére.
A program kocsmatúrával folytatódott Zorba módra. A görög zenekar és a színművészek sorra járták a miskolci szórakozóhelyeket, és flashmob szerűen, a musical egy-egy zeneszámával betértek a belvárosi kocsmákba, hogy mindenhová elvigyék a hamisítatlan görög hangulatot. A produkció minden helyszínen hatalmas sikert aratott, voltak, akik táncra perdültek az asztalok között, voltak, akik együtt énekeltek a művészekkel, egy helyen pedig egy születésnapi partiba csöppentek a színészek, így az ünnepeltnek ajánlották rövid műsorukat. Sokan egész este követték a kis csapatot, így a program végére egész kis tömeg gyűlt a zenekar és a „Zorbák” köré.
A rendezvény zárásaként a Peristeri görög zenekar koncertje és táncház várta a kocsmatúrából megérkezőket a Helynekem romkocsmában. A szórakozóhelyet megtöltötték a táncoló, éneklő emberek, így varázsolva igazi görög hangulatot a hideg januári éjszakába. Január 15-én pedig, a Zorba, a görög bemutatóján ugyanilyen hangulatot varázsol majd a nézők szívébe is a nagysikerű musical előadása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …