2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Időutazás Nyugat-Pápuára

Indonézia Nyugat-Pápua nevű tartománya innen nézve amolyan „világvége-vidék”. Nemcsak, mert napokban mérhető oda a leggyorsabb út is, hanem mert az őslakók még őrzik törzsi hagyományaikat, és mert a türkiz óceánra épült bungalók a tökéletes békét nyújthatják. Dr. Zajzon Norbert geológus nyáron arra járt, útjáról a Szabó Lőrinc Könyvtárban tart beszámolót.

Dr. Zajzon Norbert geológus – a világ különleges tájain tett utazásai során azonban nem csak földtani kérdések iránt érdeklődik. Ha a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének vezetőjeként kel útra, akkor is ott dolgozik benne a szakmáján túlmutató természetszeretet. Ha szabadidejében utazik távoli országokba, akkor sem tagadhatná le természettudományos érdeklődését. A túrázás, hegymászás, barlangászat, búvárkodás mellett mindig örömmel fedezi fel a távoli, sokszor nehezen elérhető helyek kultúráját, szokásait, hétköznapjait is.
Járt többek között Marokkóban és Indiában, Dél-Afrikában és Nepálban, Egyiptomban és Indonéziában. Színes tapasztalatait rendszeresen meg is osztja a közönséggel, most, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban friss, e nyáron szerzett indonéziai élményeiről beszél sok látványos fotóval illusztrálva. Indonézia: betekintés Nyugat-Pápua szigetvilágába című beszámolója november 20-án, kedden délután 5 órakor kezdődik a második emeleti előadóteremben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek