2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is nagy érdeklődés kísérte a Miskolci Egyetem Nyílt Napját

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Miskolci Egyetem Nyílt Napját

Az ország számos pontjáról, így például Békéscsabáról, Pécsről, Kaposvárról és Győrből is érkeztek középiskolások a Miskolci Egyetem 2016. december 1-2. között megrendezett Nyílt Napjára.

A két nap alatt összesen 2000 középiskolás vett részt a legkorszerűbb technológiákat bemutató laboratóriumi programokon és látványórákon, illetve hallgatta meg a karok bemutatkozó előadásait.
A középiskolások pályaorientációját nagyban segítette az a mintegy 30 vállalati kiállító és ipari partner, akik duális képzéssel és gyakornoki programokkal várják a Miskolci Egyetem leendő hallgatóit, akik különösen a duális képzések iránt mutattak nagy érdeklődést. Mivel azonban a rendezvény nem lett volna teljes sztárfellépők nélkül, a csütörtöki napon az érdeklődők ByeAlex-szel találkozhattak, aki köztudottan a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett, és a fellépését követő beszélgetésen elárulta, hogy soha nem volt olyan jó dolga, mint amikor miskolci egyetemista volt. Pénteken a Dumaszínházból érkező, miskolci származású Bellus István humorista szórakoztatta a résztvevőket.
A legszerencsésebb középiskolások nem csak sok új információval, pozitív benyomással, hanem a kiállító cégek által felajánlott és tombolán kisorsolt ajándékcsomagokkal is távozhattak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek