2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is díjazzák a miskolci gráciák a legszebb betlehemi jászolokat

Idén is díjazzák a miskolci gráciák a legszebb betlehemi jászolokat

Tegnap meghirdette hagyományos pályázatát a Miskolci Gráciák Egyesülete, betlehemi jászolok készítésére.  A részletekről Pelczné Gáll Ildikó, az egyesület elnöke tájékoztatta a sajtót.


– A miskolci gráciák harmadik alkalommal hirdetik meg adventi, karácsonyváró pályázatukat. Ezúttal is olyan betlehemi jászolokat várunk a jelentkezőktől, amelyek elkészítéséhez kizárólag természetes anyagokat használnak fel. Az alkotás maximum 50 cm széles, 50 cm hosszú és 50-80 cm magas lehet. Hangsúlyozom, egyéni pályázatokat nem fogadunk el, csak közösségek, osztályok, hagyományőrző csoportok pályázhatnak, – ismertette a feltételeket az elnök.

A zsűrizést képzőművészek, az egyházak és a miskolci gráciák egyesületének delegáltjai végzik. Az elbírálásnál fontos szempont a kreativitás, a kézművesség, a bibliai hitelesség és a hagyományőrző megközelítés.

A jelentkezés határideje november 29.-e, az elkészült pályaműveket december 6-ig lehet leadni, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A fődíj 60 ezer forint, a második helyekért 2x 30 ezer, míg a harmadikakért 2×20 ezer forint jár. Ezúttal egy 40 ezer forintos különdíj is gazdára talál majd.

A díjakat december 20-án adják át a Minorita templomban, vagy a templom melletti ebédlőben, a Betlehemi lángosztás előtti mise keretében. A beérkezett alkotásokból kiállítást is rendeznek, december 7-11-ig a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, december 15-27-ig a  Bevásárló Központban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek