2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Idegenvezető lesz: Schmitt Pál

Kulturális Örökség Napjai 2010
Ezen a hétvégén a Kárpát-medence 270 településének több mint 700 épületébe nyerhetünk bebocsátást a Kulturális örökség napjai 2010 – Középpontban a XIX. század  című rendezvény keretében.

 

A kezdeményezés 26 éve indult útjára Franciaországban, s mára 50 országot érintő, összeurópai programmá vált, amelynek keretében egyébként is látogatható, vagy esetleg máskor a nagyközönség előtt zárt középületek, műemlékek, kulturális szempontból fontos magánházak nyitják meg kapuikat egy hétvégére.

Az idei kiemelt téma a XIX. század öröksége, ez azonban alig értelmezhető, hiszen nem zártak ki szerencsére egyetlen jelentkezőt sem, így más korokból származó épületek is szép számmal csatlakoztak a Kulturális örökség napjaihoz.
Schmitt Pál köztársasági elnök fogja körbevezetni a Sándor-palotában az egyik csoportot, amelyik a hétvégi Kulturális örökség napjai keretében az elnöki rezidencia megtekintését választja a több mint 700 lehetőség közül.
Az örökség napnak társrendezvényei is lesznek, így a Templomok éjszakája, amelynek keretében 56 szakrális épület fogad látogatót az esti órákban is, és a Kultúrházak éjjel-nappal című program (a művelődési házak szervezésében). A Magyar Nemzeti Múzeumban a rendezvényt összekapcsolják a Szakrális művészetek hetével, valamint az 1. Magyar Tudományfesztivállal is.
Mi mindent nézhetünk meg? A gazdag kínálatról a www.oroksegnapok.hu oldalon olvashatunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek