2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hon- és nyelvismereti verseny Széphalmon

A Sátoraljaújhelyi Rotary Klub május 7.-én idén is megrendezte  a Magyarországon tanuló rotarys cserediákok országismereti és magyar nyelvi versenyét.

Az idei találkozó a hatodik volt a sorban, melyet a sátoraljaújhelyiek rendeztek a versenynek otthont adó Magyar Nyelv Múzeumában. A résztvevő 43 tanulót ünnepélyesen köszöntötte Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere, aki arra kérte a versenyző fiatalokat, hogy hazatértük után legyenek a magyar nyelv- és kultúra követei szülőhazájukban, s vigyék jó hírünket szerte a világban.
A verseny első része különböző típusú tesztfeladatok írásbeli megoldásából állt. A kérdések elsősorban arra keresték a választ, hogy milyen élményekkel gazdagodtak a fiatalok a Magyarországon eltöltött  négy, vagy nyolc hónap alatt, s mennyire sikerült elsajátítaniuk a magyar nyelvet.
A feladatlapok értékelésekor teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal több tárgyi és nyelvismerettel rendelkeznek azok a fiatalok, akik a kilencedik hónapja tartózkodnak hazánkban, s szorgalmasan tanulták, gyűjtögették Magyarország történelmi, földrajzi ismereteit, sokszínű kultúrkincsünk egyes darabjait.
Az írásbeli feladatok megoldásában legsikeresebbek jutottak a szóbeli döntőbe, ahol egy maguk választotta magyar verset, vagy népdalt adhattak elő, illetve szituációs játékban egy magyarországi élményüket jeleníthették meg.
Az összesített versenyben LaRae Harris (USA) a soproni rotary klub diákja lett az első, majd egyenlő pontszámmal  Madelyn Meagher (USA) a Budapest City és Rebecka Marriott (Brazília) a komáromi klub delegáltja lett a második, Neret Cedric (Kanadából) a debreceni klub  növendéke pedig a harmadik helyet szerezte meg.
A  versenyt követően a fiatalok közel két órát a kalandparkban tölthettek, majd városnéző sétán  Sátoraljaújhely nevezetességeivel, látnivalóival ismerkedtek.

R.C. Sátoraljaújhely

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek