2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Hídépítő fiatalok kerestetnek

Hídépítő fiatalok kerestetnek

Hídépítő  fiatalok kerestetnek Hazai és határainkon túli középiskolák tanulóinak hirdet pályázatot a Szerkezetoptimálás a Miskolci Egyetemen Alapítvány, az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), a TÁMOP, valamint a Chipland Kft. támogatásával.

A Hídépítő játék egy innovációs készséget fejlesztő világjáték, melyet nyolcadik alkalommal hirdetet meg a Szerkezetoptimálás a Miskolci Egyetemen Alapítvány. A kiírásban a tavalyihoz hasonlóan két kategória szerepel: hazai és határainkon túli magyar középiskolák diákjai is építhetnek.

A játék kiváló készségfejlesztő a műszaki pályára készülő, konstrukciók iránt érdeklődő középiskolások számára. Egy amerikai program – melyhez regisztráció után, az interneten férhettek hozzá a fiatalok – felhasználásával kell létrehozniuk megadott pályaalapok mellett a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet. Olyat, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű. Használhatnak ehhez normál acélt, nagyszilárdságú acél- és kábelelemeket. A 3D-s program teszteli „alkotásukat”, jelzi a feszültségeket és azt is, ha leszakadt a szerkezet. További előnye, hogy az elemeknek ára van – a játékos hídépítésnek ez az egyik fő szempontja.

A játék részletei és a demóprogram megtekinthetők a http://www.bridgebuilder-game.com/ és a http://www.alt.uni-miskolc.hu/hidepito/ címen.

 

A beadási határidő 2010. február 22., 16 óra.

A nyertes pályaművek összesen több százezer forint értékű díjazásban részesülnek, mely számítástechnikai eszköz vásárlására fordítható.

Az ünnepélyes díjátadás várhatóan február 26-án lesz a Miskolci Egyetemen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek