2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Hiányterületekre képeznek egészségügyi szakembereket

Hiányterületekre képeznek egészségügyi szakembereket

Hiányterületeken hirdet szakdiplomát nyújtó továbbképzéseket egészségügyi dolgozók számára a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara. Az Észak-magyarországi régió dinamikusan fejlődő egészségügyi tudásközpontja a már egészségügyi végzettséggel rendelkezőknek is kínál lehetőségeket. Képzési palettáján továbbra is szerepelnek a szeptemberben induló – diplomát adó – szakirányú továbbképzések, melyek hiányterületekre képeznek szakembereket.

Klinikai kutatási munkatárs (CRA) kurzus során megszerzett ismeretek, kompetenciák klinikai vizsgálóhelyek meghatározására és kiválasztására, etikai és egyéb engedélyek beszerzésére, klinikai vizsgálatok megszervezésére, dokumentálására adnak kompetenciát.
A gyermekrehabilitációs szakgyógytornász képzés elvégzésével gyermekkori krónikus megbetegedések, károsodások és fogyatékosságok gyermekkorra vonatkoztatott fizioterápiájának végzését sajátítják el a szakemberek.
Az ifjúság-egészségvédelmi védőnő továbbképzés résztvevőit az iskolás korosztály egészséges személyiségfejlődését veszélyeztető körülmények megelőzésére és korai felismerésére, valamint ezek korrekciójára képzik ki.

Három szakterület, mely részben újszerűsége, részben Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosságának egészségügyi állapota miatt fokozottan igényli a megfelelő szakember-ellátottságot. A megszerzett képességek így értékesebbé teszik e szakdiplomákat, birtokosaikat keresettebbé.

A képzésekre augusztus 15-ig lehet jelentkezni. További információ és jelentkezési lapok: http://www.uni-miskolc.hu/ek/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek