2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Hermann Péter – M O R F O K

A K11 Művészeti és Kulturális Központ sok szeretettel meghívja Önt Hermann Péter festőművész október 8-án, 18 órakor nyíló MORFOK című kiállítására.

A 2006-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázó Hermann Péter 1996 óta állít ki rendszeresen. Pályája során olyan kiváló mesterek kísérték útját, mint Csáji Attila, Kéri Imre, Péter Ágnes, Pusztai Ágoston, Földi Péter, Nagy B. István és Molnár Sándor. A művész az elmúlt tíz évben elsősorban zenével foglalkozott, jelenlegi egyéni tárlatát egy méltó visszatérésnek szánja a festészet világába.

Hermann Péter most kiállított digitális festményei az elmúlt egy évben születtek. A művészre felszabadító erővel hatott ez a számára is új technika, és segített neki megteremteni a kontinuitást a festészetében régóta meglévő emberközpontú antropomorf absztrakcióval, valamint formába és anyagba önteni az elmúlt években inkább csak búvópatakszerűen manifesztálódó festészeti elképzeléseket. A sorozatot, amelynek egyes darabjait a neolit kori sziklafestmények egyedülálló posztmodern folytatásaként is értelmezhetjük, most először láthatja a nagyközönség.

A kiállítást megnyitja Lelkes A. Gergely festőművész. A megnyitót Lámfalusy Szafira Zoénak  a kiállító művész Opus 45 című zenéjére előadott Amarna című tánckoreográfiája színesíti.

A kiállítás megtekinthető október 19-ével bezárólag hétköznap 10-18 óráig, hétvégén a rendezvényekhez igazodó időpontokban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek