2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Herman Ottó Múzeum – Programok november utolsó hetében

Herman Ottó Múzeum – Programok november utolsó hetében

Papszeri kiállítási Épület
November 27. kedd, 17.00
Miskolc anno – alapozás 02.
A nagy miskolci árvíz, 1878 előadás
A Herman Ottó Múzeum tervezett „Miskolc anno” című kiállítása a dualizmus és a két világháború közötti évtizedek városképének változásait olajfestményeken, akvarelleken keresztül tárja majd az érdeklődők elé. A múzeumba érve, szimbolikusan „kilépünk” a békebeli Miskolc utcáira, a képzőművészeti alkotások mellett térképek, a közterek részletei (kapurácsok, cégérek, burkolatok, közlekedési eszközök) és hangjai idézik fel az egykori várost.
A miskolci időutazás előkészítésére vállalkozó előadás-sorozat újabb programja az 1878. augusztusi árvíz történetét tárja a közönség elé. A tragédia után készült fényképek, grafikák, újságcikkek, személyes és hivatalos beszámolók segítségével idézzük meg a 140 évvel ezelőtti katasztrófát, amely pusztító hatásai ellenére, több szempontból is hozzájárult városunk korszerűsödéséhez.

Színészmúzeum

November 27. kedd, 17.00
KomPozíció – Bíbor, zenés összművészeti est
A miskolci színészmúzeum (Thália-ház) munkatársainak fontos törekvése, hogy a színházművészet ne elszigetelten jelenjen meg a múzeum falai között, ezért a Déryné utcai intézmény programjában évek óta helyet adnak összművészeti rendezvényeknek is, amelyekben különböző művészeti ágak, sokszínű művészeti törekvések is érvényesülhetnek. A KomPozíció című sorozatában, minden hónap utolsó keddjén várja a különlegességekre fogékony művészetbarátokat: Szurasenkó Dániel, magyar rekorder és művészbarátai – köztük a Megszólaló Kezek Alapítvány tagjai – népszerű klasszikus dallamokkal, kortárs miskolci képzőművészek alkotásain, irodalmi műveken keresztül teremtenek meg egy- egy színhez kötődő jellegzetes hangulatokat – az orgonalilától a galambszürkén keresztül a rozsdavörösig. November színe az izzó Bíbor lesz.
November 28. szerda, 14.00
Kaffka közelebb – Beszélgetés a múzeumi olvasószobában
A színészmúzeumi olvasószobában Vass Nóra, Mikita Gábor és vendégeik a közönség bevonásával beszélgetnek Kaffka Margitról.A kiválasztott művekből kiinduló csevegés célja, hogy közelebb hozza Kaffka Margit alkotásait és rajtuk keresztül magát az alkotót is a ma emberéhez. Közelebb kell-e hozni a szerzőt, vagy a közelség fennáll? Vélemények pro és kontra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek