2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hemingway négy felesége

Sokan azt gondolják, hogy egy könyv Ernest Hemingway életéről már nem tudna újat mondani. Naomi Wood, a Mrs. Hemingway című életrajzi ihletésű fikcióban bebizonyítja az ellenkezőjét; életre kelt négy olyan nőt, akik mind szerették a legendás írót. Wood portréja, mely őszinte és sokszor szívfájdító, hitelesen adja vissza Hemingway korának hangulatát; ez Wood gondos kutatómunkájának is köszönhető, hiszen valódi leveleket és táviratokat is használt a történet megírásához.

Bizonyára mindenki hallott már Hemingwayről, azonban a feleségeiről már jóval kevesebben. A Mrs. Hemingway négy nőről szól, akikben közös, hogy mindannyian a híres író feleségei voltak, és kénytelenek lettek sokszor az író, és sokszor egymás árnyékában élni. Wood hangot ad mind a négy feleségnek, akik így elmesélik a történetüket és fokozatos kiábrándulásukat. Ennek az írói eszköznek a segítségével, mindegyik feleség nézőpontját megismerhetik az olvasók, így azt is megláthatják, hogy hogyan látták és miben látták másnak az egyes feleségek Hemingwayt.

Wood gyönyörűen megírt regénye megindító, és képes egy másik korba röpíteni az olvasót. A szerző sikeresen vetette papírra a nők szenvedéseit is, látszik, hogy alapos kutatómunkát végzett a Mrs. Hemingway megírásához. A feleségek, Hadley, Pauline, Martha és Mary megismerése mellett a híres íróról is megtudhatnak többet az olvasók, többek között azt, hogy Hemingway már a házasságai vége előtt „kiszemelte” a következő feleségét, valamint Wood, Hemingway életének sötét foltjait se rejti véka alá.

Wood nem foglal állást senki oldalán, ezt a befogadókra bízza. A Mrs. Hemingway elolvasása után, Hemingwayről talán megváltozik számos olvasó véleménye, azonban ismerve a híres író hibáit sem csökken Hemingway írói zsenialitása és alkotói tehetsége. Wood lebilincselő stílusa miatt, a regény olvasása során könnyű elfeledni, hogy nem Hemingway életraza ez, hanem egy fikció, életrajzi elemekkel. Élvezettel fogják olvasni e könyvet, mindazok, akik érdeklődnek a híres feleségek élete iránt, valamint szeretik Hemingway műveit vagy csupán többet szeretnének megtudni a legendás íróról és életéről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek