2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Halhatatlan góbéságok

Egy órás felhőtlen szórakozásra várja a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár az érdeklődőket február 12-én, hétfőn délután 2 órától. Kulcsár-Székely Attila színművész a Nyirő József Halhatatlan élet című regénye alapján készült egyszemélyes népi vígjátékot mutatja be farsangi vidámságként.

A Halhatatlan élet című regény – amelynek 1941-es első kiadása borítóján szerepelt a grafika – nem csupa vidámság, hiszen a játékos, tréfás pillanatok mellett drámai hangvételű részekből építkezik. Emlékezetes epizódok mutatják be a székely élet súlyos, válságos helyzeteit – ugyanakkor, ahogy a valóságban, mindig feltűnik az öröm, és ez igazi góbés humorú jelenetek sorát jelenti. Az író kifogyhatatlan nyelvi leleménnyel írja le hőseinek évődését, kalandjait, és ez adja az egyszemélyes népi vígjáték alapját.
Kulcsár-Székely Attila színművész által a furfangos, nagy kópé Danit legénnyé serdülésétől a szerelem és a házasságkötés időszakán át egészen apává válásáig kísérhetjük útján. Az előadás itt véget ér – de a könyv nem, akit érdekel a folytatás, akár rögtön ki is kölcsönözhet egy példányt. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtára rendezvényének fővédnöke Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…