2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Hahó, ismét tábor vernek a könyvtár(s)ak!

Öt nap, négy találkozó népszerű írókkal – és persze sok-sok kirándulás, fürdőzés, játék várja hétfőtől a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék döntőjének nyerteseit.

Ötödször hívta olvasni és játszani a megye kisiskolásait a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Hahó, könyvtár(s)ak! című vetélkedő keretében. A megye miden részéről jelentkezett 26 csapat közül a tavaszi írásbeli fordulók alapján 15 jutott be a júniusi döntőbe, az ottani szereplésért pedig 7 csapat, összesen 28, 3-4. osztályos iskolás nyerte el a táborozás élményét.
Idén Bogácson rendezkedik be az olvasótábor, tehát a fürdőzés lehetősége most is adott, a tartalmas elfoglaltságról pedig a könyvtárosok gondoskodnak. És természetesen íróvendégeik – rögtön a nyitónapon Kiss Ottó József Attila-díjas író, költő érkezik hozzájuk, őt a vetélkedő zsűrijéből már ismerik a gyerekek. Többségük viszont először találkozik majd személyesen Csorba Piroskával, Vig Balázzsal vagy Molnár Krisztina Ritával, akiket eddig csak az írásaik alapján ismertek.
Az olvasótábor programját most is úgy állították össze a szervezők, hogy a sok élményből a gyerekek írhassanak akár egy regényt is. Így nemcsak megismerkedhetnek a palóc mesevilággal, de maguk is beöltözhetnek a történetek hőseinek, mesés séták és kirándulások várnak rájuk a Bükkben, Bogácson és Noszvajon, és lesz vetélkedő is nyereményekkel. Így pénteken, bár 13-a lesz, biztosan minden táborozó úgy térhet haza Bőcsre, Bánhorvátiba, Miskolcra, Tiszaújvárosba, Gesztelybe vagy bogácsi otthonába, hogy szerencsésnek érezheti magát!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…