2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hahó, Balaton, megjöttek a megye kis olvasói!

Útra kelt a megye 44 legügyesebb kis olvasója szombaton kora reggel, hogy ebédkor már így köszönhessen: Hahó, Balaton, megjöttünk! Ők a Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedőn nyerték az egyhetes ingyenes balatoni nyaralást.


40 csapat, azaz 160 gyermek és tanáraik tartottak a könyvtárosokkal, és küzdöttek meg egymással idén a Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedő fődíjáért, az egyhetes ingyenes balatoni nyaralásért. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által szervezett versenyben a gyerekeknek olvasniuk kell – és az alapján helyesen válaszolni a két írásbeli forduló és egy szóbeli döntő kérdéseire.
A legügyesebbek az olvasmányélmények után valódi élményeket is szerezhetnek, hiszen ezt a táborozást nyerték, ami a fürdőzés mellett számos más programot is kínál. A miskolci önkormányzat balatonmáriafürdői nyári táborában töltött egy hét alatt lesz például esti sétahajózás, kirándulás Keszthelyre, kötetlen találkozás Miklósi Anna énekes-színész, íróval, Sümegen történelmi lovasjátékokat is megnézhetnek, és még a Kávészünet együttes is elénekli kedvenc verseiket.
Reméljük, idén is legalább olyan jól érzik majd magukat, mint tavaly. Akkor ugyanis búcsúzóul ezt írta az egyik nyertes: „Nekem nagyon tetszett a vár meg az egész Nagyvázsony. A Balaton nagyon jó volt, főleg az, amikor nagyon hullámzott. Amikor fagyiztunk, hát az olyan, de olyan finom volt, hogy valami elképesztő. Ja, még Tihany is nagyon jó volt. De szerintem maga ez a tábor fantasztikus.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek