2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Gyermekelőadások az operafesztiválon

Gyermekelőadások az operafesztiválon

Gyermekelőadások az operafesztiválon A jövő zeneszerető közönségének, a gyermekeknek is gazdag programválasztékot kínál a „Bartók + Európa 2010” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.

 

VARÁZSÓRA
A legkisebbeknek Levente Péter, Gryllus Vilmos és Döbrentey Ildikó kacagó koncertjét ajánljuk. A Varázsóra – Móka Miki zsebszínháza című előadáson a szárnyaló képzelet és játékos kedv tölti be a színpadot és a nézőteret.

 

VARÁZSFUVOLA XXS
Mozart legkedveltebb művének, a Varázsfuvolának egy különleges változatát adja elő a neves osztrák fiúkórus, a St. Florianer Sängerknaben. Az operaszínpadon általában csak a Három fiú szerepét éneklik gyerekek, ám ebben a feldolgozásban az összes főszerepet a fiúkórus tagjai alakítják. Ők adják elő Pamina és Tamino, Papageno és Papagena, Sarastro, sőt még az Éj királynője áriáját is!

 

Kodály Zoltán: HÁRY JÁNOS
A Miskolci Csodamalom Bábszínházban Kodály Háry János című daljátékának bábszínpadi változata elevenedik meg. Az öreg magyar paraszt meséje katonakorának hihetetlen, soha végbe nem vitt hőstetteiről.

 

Hans Christian Andersen: A KIS HABLEÁNY
A Csodamalom Bábszínház társulata Andersen meséjét, A kis hableányt is bemutatja a fesztiválon. A sellő királykisasszony történetét, aki azért szeretne emberré válni, hogy elnyerje az ifjú földi királyfi szerelmét. Cserében még gyönyörű hangját is feláldozza.

 

Szőnyi Erzsébet: A DIDERGŐ KIRÁLY és AZ IGAZMODÓ JUHÁSZ

A világszerte neves zenepedagógus, Kodály Zoltán tanítványa volt Szőnyi Erzsébet, akinek zeneszerzői munkásságában fontos helyet foglal el a legfiatalabb korosztály zenei nevelése. Számukra írta A didergő király és Az igazmondó juhász című gyermekoratóriumot és gyermekoperát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…