2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Gráciák:24 betlehemi jászol versengett

A Miskolci Gráciák Egyesülete  negyedik alkalommal hirdetett pályázatot betlehemi jászol készítésére általános és középiskolás osztályok, baráti társaságok számára. Idén 24 különleges pályamű érkezett a Gárdonyi Művelődési Házhoz.

Pelczné Gáll Ildikó az eredményhirdetésen elmondta, évről évre egyre nehezebb feladata van a zsűrinek hiszen a közösségben dolgozó csoportok igen komoly „munkát” végeznek, csodálatos pályaműveket küldenek be a pályázatukra.

A zsűri elnöke: Pelczné Dr. Gáll Ildikó, a miskolci Gráciák elnöke, tagok: Máger Ágnes festőművész, Jobbágy Bertalan református lelkész, Dr. Sedon László római katolikus plébános és három alapító tag a Miskolci Gráciáktól.

A zsűri a kreativitás, kézművesség, hagyományőrzés, bibliai hitelesség alapján hozta meg döntését.

A díjakat december 18-án, 14 órakor a Minorita templomban, a betlehemi lángosztás előtti mise keretében adják át.

Díjazottak:

1. hely: a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola 6. osztályos csapata – nyereményük: 50 ezer forint
2. hely: Balázs Győző Református Líceum – nyereményük: 30 ezer forint
3. hely: a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola 3. osztályos csapata – nyereményük: 20 ezer forint.

Különdíjasok:

A Bárczay Alapítvány különdíját a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola 1. osztályosai kapták. Nyereményük 30 ezer forint.

A Miskolci Gráciák Egyesülete különdíjasai – ők 15-15 ezer forintot kaptak – a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium 7.b osztályosai, illetve a tiszadorogmai Őszikék Idős Nappali Ellátó csapata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …